Gezi Parkı eylemleriyle başlayan dayanışma ruhu, Ege Üniversitesi’nde (EÜ) kurulan “çadır kent”te de kendini gösteriyor. Kredi Yurtlar Kurumu’nun EÜ yerleşkesindeki karma öğrenci yurdunu kız yurdu olarak değiştirmesinin ardından erkek öğrenciler üniversiteye 1.5 saat uzaklıktaki yurtlara gönderildi. Kontenjanları da azalan yurtlar nedeniyle çok sayıda öğrenci barınacak yer bulamadı. Haremlik selamlık yurt uygulaması ve öğrencilerin mağdur olması üzerine öğrenciler “Kendi Yurdumuzu Kuruyoruz” adı altında çadır eylemi başlattı. Eylemde dün üçüncü gün geride kalırken çadırların her geçen gün arttığı gözlendi. Fikir Kulüpleri Federasyonu’na bağlı öğrencilerin de çadırlarını kurmasıyla, Merkez Kütüphane’nin önünde Gezi Parkı’ndaki direnişi andıran görüntüler ortaya çıktı.

Cumhuriyet'ten Emre Döker'in haberine göre, İzmirli yurttaşlar, yurtsuz kalan öğrencilere destek olmak için börek, kek, tavuk, pilav gibi yiyecekler hazırlayarak öğrencilere getirmeye başladı. Belediyeler öğrencilerin su, çay, kahve gibi gereksinimlerini karşılarken birçok yurttaş da battaniye, yorgan ve yastık desteğinde bulundu.

Dün de çadırların olduğu bölgeye destek olmak amacıyla yurttaşlar tarafından çadırlar gönderildi. İzmirliler ellerinde tepsilerle öğrencilere getirdikleri yiyecekleri, çay, kahve, şeker gibi ürünleri teslim ederken onlarla gece boyu oturup sohbet de ediyor. Öğrenciler, gece gerçekleştirdikleri forumların ardından müzik eşliğinde halay çekerken tiyatro gösterileri ve müzik dinletileriyle de eğleniyorlar.

Eyleme desteğin her geçen gün büyüdüğünü belirten öğrencilerden Seda Anık, akşamları düzenledikleri forumlara yüzlerce öğrencinin katıldığını söyledi. Milletvekillerinden öğretim görevlilerine, üniversite çalışanlarından sivil yurttaşlara kadar birçok kişinin destek için çadırlara geldiğini belirten Anık, “İzmirliler bizi yalnız bırakmadı. Her gün bir sürü yiyecek ve içecek gönderiliyor. Birçok kurum bize destek veriyor” dedi.

Bölgede kurulan kitaplığa da her geçen gün destek artıyor. Öğrenciler buraya bağışlanan ders notları ve kitaplara ücretsiz ulaşabiliyor.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.