Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın, Gündoğdu Meydanında 9 Nisan'da gerçekleştireceği ‘evet’ mitingine katılımın yüksek olması için kamu kuruluşlarının seferberliği sürüyor.

İzmir’in bir çok bölgesinden müdürlerin, çalışanların alana gitmesi için kurduğu 'baskı' devam ediyor.  

Metehan Ud'un Evrensel'de yer alan haberine göre, AKP İzmir İl Başkanı Bülent Delican, kent genelinde 5 bin otobüsle insanları alana taşıyacaklarını dile getirirken, bu otobüslerin bir kısmı ise kamu kurumlarının bahçesinden hareket edecek. Otobüslerin kalkış noktalarından biri de Narlıdere’de bulunan Mehmet Seyfi Eraltay Anadolu Lisesinin önü olacak. 

VELİLERE BELGE İMZALATILIYOR

Okul yönetimi, velilere imzalamaları için birer kağıt dağıtarak öğrencileri, Gündoğdu Meydanındaki Erdoğan’ın mitingine götürmek için izin istedi. İzin kağıdında, “Halk oylaması etkinlikleri kapsamında saat 13.00’te Gündoğdu Meydanı'nda Cumhurbaşkanımızın katılımı ile yapılacak olan mitinge öğretmen refakatinde katılmasına izin veriyorum” ifadeleri yer aldı.  İddiaya göre, isimleri okuldaki din bilgisi öğretmenleri topluyor. 

EĞİTİM SEN: YÖNETİCİLER SUÇ İŞLİYOR

Eğitim Sen İzmir 6 No’lu Şube Başkanı İsmet Süzer, okullarda hayır çalışmasına engel olunduğunu hatırlatarak, öğrencilerin bu etkinliğe götürülmelerinin doğru olmadığını dile getirdi. Mitinge katılımın düşük geçmesinden korktukları için idarecilerin telaş yaptığını da belirten Süzer “İktidara yaranmak için devlet imkanlarını kullananlar suç işliyor. KESK olarak, devletin olanaklarının evet kampanyasına kullanılmasına karşıyız. İzmirlileri, bu mitinge katılmayarak hayır çağrılarını güçlendirmeye davet ediyoruz.” dedi. 

ÖVDER: PARTİLİ OKUL MÜDÜRLERİ

ÖVDER İzmir Şube Başkanı Orhan Yüce de, okula, camiye ve kışlaya siyaseti sokan iktidarın  toplumu kutuplaştırdığını vurgulayarak şunları söyledi “Bilimsel, laik ve demokratik eğitim yerine dinci ve sınavcı eğitimi getiren iktidar şimdi parti devleti kurmak için gençlerimizi mitinge çağırıyor. Okul müdürü, yasa ve yönetmelikler yerine kraldan çok kralcı davranarak amirlerinden aferin almak için gençlerimize yasa dışı çağrı yapıyor. İşte yasası çıkmadan uygulamaya konulan parti devleti. Partili cumhurbaşkanı olur da partili okul müdürü olmaz mı? Bu yazı, bu anlayışın bir ürünüdür. Biz, öğrenci velileri, kurumlarımızın partili değil bilimsel, laik ve demokratik olmasını istiyoruz.”