İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) asistanları, İTÜ Rektörlüğü'nün işlerine son vermesi ile başlattıkları eylemlerini bugün Ankara'da YÖK binası önünde devam ettirdi.

Asistanlar  YÖK önündeki bekleyişlerinde 24 Ocak’ta YÖK Başkanı’yla yaptıkları görüşmede taleplerine ilişkin sözler aldıklarını söylerken,   YÖK Genel Kurulu’ndan mağduriyetlerini giderecek sonuçlar çıkana kadar da YÖK binası önünde bekleyeceklerini belirttiler.

Eylem süresince, YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya'dan ise, 'yazılı bir açıklama yapılacağı' yönünde bir açıklama geldi.

Asistanlar arasından 3 temsilci, uzun bekleyişin ardından, YÖK Genel Kurulu'yla görüşmek üzere YÖK binasına gitti.

GÖRÜŞME SONUCU 4 MADDE ORTAYA ÇIKTI

Asistanların YÖK Genel Kurulu’yla yaptıkları görüşme sonucunda ortaya 4 madde çıktı. Maddeler şu şekilde:

-Azami süre içerisinde işten atılmış olan doktora öğrencileri değişiklik Resmi Gazete’de yayınlandıktan sonraki bir ay içerisinde başvururlarsa kadro ilan şartı aranmadan geri dönebilecek.

-Bu asistanlar 2013 Haziran ayına kadar doktora tezlerini verirlerse kadroları 2013 Aralık ayına kadar durabilecek.

-Asistanlar azami süre içerisinde yüksek lisans ya da doktora tezlerini teslim etmeleri durumunda yüksel lisans öğrencileri 6 ay, doktora öğrencileri ise 1 yıl 50/D kadrosunda kalabilecek.

-Askerlik ve sağlık nedeniyle alınan izinler azami süreden sayılmayacak.

KAZANIM ELDE ETTİKLERİNİ DUYURDULAR

Asistanlar YÖK'le yapılan görüşme sonucunda kazanım elde ettiklerinin altını çizerek mücadelelerinin süreceğini belirttiler.

YÖK: ASİSTANLAR İŞE GERİ ALINACAK

YÖK'ten yapılan açıklamada ise, 30 Haziran’a kadar doktora tezlerini vermeleri durumunda işlerine son verilen asistanlar geri alınacak. (soLportal)