Bir süredir üniversitelerde Kutlu Doğum haftası bahanesiyle saldırılar gerçekleştiren ve Hizbullah’ın yönlendirdiği iddia edilen Müslüman Gençlik (Müs Genç) adlı grup İstanbul Üniversitesi’nde yine sahneye çıktı.

İstanbul Üniversitesi’nde dün (15 Nisan) polisin üzerlerinde sopalar ve çeşitli saldırı aletleriyle yakalayınca gözaltına almak durumunda kaldığı belirtilen İslamcı öğrenciler bugün Edebiyat Fakültesi’nde sol görüşlü ve Kürt üniversitelilere sopalarla saldırdı.

Edebiyat Fakültesi Hergele Meydanı’na “Yaşasın şeriat” sloganlarıyla giren grup üniversitelilere ellerindeki soda şişelerini fırlattı. Tekbir getirerek polislerin gözetiminde sopalarla üniversitelilere saldıran grup çok sayıda öğrenciyi başından yaraladı.

Saldırıdan sonra üniversiteye giren çevik kuvvet saldırıya uğrayan 60′a yakın öğrenciyi gözaltına alırken saldırganlar ise kaçtı. (18’i kız, toplam 57 öğrenci)

Çevik kuvvet ekipleri, saldırıya uğrayan solcu öğrencileri ellerindeki listelere göre darp ederek gözaltına aldı. Gözaltına alınan öğrenciler, Vatan Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Polis, Edebiyat Fakültesi’nin kapılarını kapattı. Giriş çıkışa izin vermedi.

SALDIRILAR PROTESTO EDİLDİ

İstanbul Üniversitesi öğrencileri İslamcıların ve polisin saldırısına karşı herkesi 16.00′da Beyazıt Ana Kapı önüne çağırdı.

İstanbul Üniversitesi öğrencileri, "Müslüman Gençlik" adlı grup tarafından yapılan saldırıyı ve ardından 57 öğrencinin gözaltına alınmasını protesto etti. Yürüyüş yapan yüzlerce öğrenci, "Beyazıt isyandır Dicle'ye selamdır" sloganı attı.

İstanbul Üniversitesi öğrencileri, kendilerine "Müslüman Gençlik (Müs Genç)" adı veren grup tarafından sol, demokrat ve Kürt öğrencilere yönelik gerçekleştirilen taşlı, sopalı saldırıyı ve ardından 57 öğrencinin polisler tarafından gözaltına alınmasını protesto etmek amacıyla Beyazıt Kampüsü'nde basın açıklaması yaptı.

ANF’ye göre açıklama öncesi kampüs içerisinde biraraya gelerek, "Gericilere, faşistlere, polise karşı Beyazıt ayakta" pankartı açarak yürüyüşe geçen grup kampüs önünde yürüyüşünü sonlandırarak, açıklama yaptı.

Açıklamaya; KESK, TTB, DİSK gibi birçok emek ve meslek örgütünün temsilcisinin yanı sıra İstanbul'da bulunan üniversitelerin öğrencileri de destek verdi.

"Hizbul kontra üniversiteden defol", "Beyazıt goristan jıbo faşistan", "Üniversiteler bizimdir bizimle özgürleşecek", "Beyazıt isyandır Dicle'ye selamdır" sloganlarının atıldığı açıklamada, eyleme destek veren akademisyen Sezai Temelli ve KESK üyesi Barış Uluocak yaptıkları konuşmalarda, öğrencilere karşı geliştirilmek istenen saldırı dalgasını kınadıklarını söyledi.

Eylemde konuşan ve saldırıya uğrayan öğrencilerden Osman Çokaman ise, kampüs içerisinde "Müslüman Gençlik" adı verilen bir grup tarafından saldırıya uğradıklarını fakat buna rağmen polis tarafından saldırıya uğrayan öğrencilerin gözaltına alındığını dile getirdi.

Basın açıklamasını yapan Kübra Bıçak ise, Dicle Üniversitesi'nde başlayarak birçok üniversiteye yayılan yaklaşık bir haftadır da İstanbul Üniversitesi'nde süren "gerici ve faşist" saldırıların bugün de devam ettiğini ifade etti.

Saldırıya polisin göz yumduğunu kaydeden Bıçak, 4 öğrencinin yaralandığını ve 57 öğrencinin gözaltına alındığını söyledi. "Polisin Hizbullahçı çeteleri korurken öğrencilere saldırıp gözaltına almasını kınıyoruz" diyen Bıçak, üniversite öğrencileri olarak saldırılara karşı mücadelelerini yükselteceklerini dile getirdi.

Açıklamanın ardından yüzlerce öğrenci Beyazıt Kampüsü önünden yolu trafiğe kapatarak Sirkeci'ye kadar yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüş sırasında öğrenciler, "Beyazıt faşizme mezar olacak" sloganları atıp, "Beyazıt Marşı"nı söyledi. Yürüyüşlerini Sirkeci'de sonlandıran öğrenciler, gözaltındaki arkadaşlarının serbest bırakılmasını istedi.