İstanbul Üniversitesi öğrencileri, kampüse enstrümanla girmelerine dönük yasaklamaya karşı bugün enstrümanlarıyla eylemdeydi.

Merkez kampüsteki Hukuk Fakültesi havuzlu bahçede enstrümanları ile toplanan öğrenciler yasaklara ve engellemelere karşı birlikte şarkı söyledi.

Üniversitede yaşananlar üzerine İstanbul Üniversitesi öğrencileri #PazartesiOkuldaCümbüşVar etiketiyle etkinlik çağrısı yaptı. Çağrının ardından bugün okul bahçesinde toplanan öğrenciler müzik yaparak engellemeleri protesto etti.



NE OLMUŞTU?


Evrensel’in haberine göre İktisat Fakültesi öğrencisi Büşra Aydın okula kemanı ile geldiğinde özel güvenlik görevlileri artık fakülteye enstrüman sokulmasının yasak olduğunu söyledi. Bu yeni yasağın gerekçesini soran öğrencilere cevap olarak “Newroz kutlamalarında olay çıktı bu nedenle okul yönetimi artık okulda enstrüman istemiyor" denilmişti.

Bianet’e konuşan Hukuk Fakültesi öğrencisi Fulya Dağlı, resmi bir yasak olmamasına karşın yaklaşık üç haftadır kampüse enstrümanla giren öğrencilerin engellemelerle karşılaştıklarını anlatmıştı.

(Fotoğraf: Twitter-Direnüniversite)