İstanbul Üniversitesi içinde Newroz kutlamak isteyen öğrenciler, polisin saldırısına uğradı. Saldırı sonrasında öğrenciler Hukuk Fakültesi'ni işgal etti.

DİHA'nın haberine göre; Demokratik Öğrenci Dernekleri Federasyonu (DÖDEF), Demokratik Yurtsever Öğrenci Meclisi (DEM-YÖM) ve Yeni Demokrat Gençlik (YDG) üyesi öğrenciler, İstanbul Üniversitesi Havuzlu Bahçe'de Newroz'u kutlamak üzere toplandı.

Öğrenciler, PKK'nin öncü kadrolarından Mazlum Doğan, PKK Lideri Abdullah Öcalan posterleri ile PKK, KCK, YPG ve YPJ bayrakları açarak halay çekmeye başladı. Ancak, polis, öğrencilerin Newroz'u kutlamasına izin vermeyip açılan pankart ve dövizleri toplayarak öğrencilere saldırdı.

Coplarla öğrencilere saldıran polisler, öğrencileri gözaltına almak isteyince tepkiyle karşılandı. Polis, üniversitede bulunan çok sayıda okul araç ve gerecine zarar verirken, öğrencileri de darp etti.

Öğrenciler polis müdahalesine tepki olarak Hukuk Fakültesi'ni işgal ederken, polisin ise üniversite içindeki bekleyişi devam ediyor. (Evrensel)