Diyarbakır'da Milli Eğitim Bakanlığı'nca özel okul statüsü tanınan ve Kürtçe eğitim veren Ferzat Kemanger Eğitim Destek Evi öğrencileri, ilk kez karne aldı.

Diyarbakır merkez Bağlar İlçesi'nde Kürtçe eğitim verilen Ferzat Kemanger Eğitim Destek Evi öğrencileri, ilk kez karne aldı. Biri ana sınıfı olmak üzere 6 derslikten oluşan okulda düzenlenen karne dağıtım törenine, DTK Eş Genel Başkanı ve HDP Şırnak Milletvekili Selma Irmak, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve ilçe belediye başkanları ile DTK başkanlık divanı üyeleri katıldı.

Kürtçe yazılı karnelerin dağıtıldığı törende konuşan DTK Eş Genel Başkanı ve HDP Şırnak Milletvekili Selma Irmak, Kürtlerin 90 yıldan beri bugünü beklediğini belirterek, "30 yıl verilen mücadele tam da bunun içindi" dedi.

Diyarbakır'da 12 Eylül 2014'de açılan Ferzat Kemanger Eğitim Destek Evi izinsiz olduğu gerekçesiyle valilik kararıyla mühürlenmiş, daha sonrada aileler ve DBP'li yöneticilerin müdahalesiyle mühür sökülmüştü. Birkaç defa mühürlenen okul için eylemler yapılmış, polis Kürtçe eğitim isteyen ailelere su ve gazlarla saldırmıştı.