Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü’nde okuyan beş kadın öğrenci dün Beytepe metrosu girişinde saldırıya uğradı.

Yaralanan üç öğrenci tedavilerinin ardından taburcu olurken, saldırganlar hakkında suç duyurusunda bulundular.

Saldırıya uğrayan öğrencilerden B.B.  bianet’ten Beyza Kural'a konuştu.

Beytepe Kampüsü’nde 23 Mart’ta gerçekleşen bayrak yürüyüşünün ardından sol görüşlü öğrencilere yönelik saldırıyı hatırlatan öğrenci, saldırının üniversitede yaşananlardan bağımsız olmadığını düşündüğünü söyledi.

“METROYA İLERLERKEN ÇEMBERE ALDILAR”

B.B. dün akşam saat 17.45 sularında yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Gençlik Muhalefeti üyesi beş kadın öğrenciydik. Beytepe Kamsüsü’nden Kızılay’a gitmek için köprüye ulaşmak gerekiyor. Ring sırası uzun olduğu için otostopla köprüye kadar gittik.

“Otobüsle mi metroyla mı gitsek diye konuşurken önümüzde yedi araç durdu. Hepsi birbirine benziyordu.  Üzerlerinde Gazi Üniversitesi’nin etiketleri vardı. Ardı sıra durup hareket etmemeye başladılar. Her arabanın içinde pardösü ve takım elbiseli, aynı giyimli beş-altı erkek vardı. Farkettiğimizi görünce bakışla taciz etmeye başladılar.

“O sırada Öğrenci Kolektifleri üyesi iki erkek arkadaşımız geldi, araçtakilere neden burada durduklarını sorduklarında her araçtan farklı cevap aldılar.

“Güvenlidir diyerek metroya gitmeye karar verdik. Metroya ilerlerken adamlar araçlardan indiler ve bizi çembere aldılar.

“SİZİN ERKEKLERİNİZ NEREDE’ DİYE SALDIRDILAR”

“Ben en arkadaydım. Birinin bacağını tuttuğunu gördüm, demir çubuk saklıyordu. Uzun boylu biri ‘Hani sizin erkekleriniz nerede lan’ diye seslendi.

“Arkamı döndüğümde çantama tekme attı. Çantamdaki biber gazını onları gördüğümde cebime atmıştım, üzerlerine sıktım.

“Bir arkadaşımızın başına satırla vurdular, isabet etmedi, çantasını kesti. Demir sopalarla vurdular.”

“Metroda bir güvenlik görevlisi vardı, onlara müdahale etti, güvenlik köpeğini dışarı çıkardı. Biz ne olduğunu anlayamadan saldırganlar gitmişlerdi.”

“Üç kişi yaralandık, benim kolum incinmişti. Ambulansla hastaneye kaldırıldık.”

“SOLCU GÖRDÜKLERİNE SALDIRACAKLARDI”

B.B., geçtiğimiz hafta yapılan Newroz kutlamalarının ardından 23 Mart Pazartesi günü bir grubun Türk bayraklarıyla okulda yürüyüş yaptığını ve polis ile birlikte solcu öğrencilere saldırdıklarını hatırlattı.

Saldırının ardından 24 Mart'ta Beytepe kampüsünde eğitim öğretime ara verilmiş, Hacettepe Üniversitesi Senatosu da “yerleşkelerimizde kaynağı ve gerekçesi ne olursa olsun her türlü şiddet eylemini kınadıklarını” belirten bir açıklama yayınlamıştı.

“Pazartesi günü solcu öğrenciler binalarda sıkıştırılıp linç edilmeye çalışılmıştı. Gazi Üniversitesi’nden dört otobüs insan gelmişti kampüse.

“Bizim yaşadığımız saldırı okuldakilerle bağlantılı diye düşünüyorum. Muhtemelen kampüse girmeye çalıştılar, giremeyince de pusuya yattılar. Oradan geçen solcu olduğunu düşündükleri insanlara saldıracaklardı.”

* Fotoğraf: twitter