Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde (ESOGÜ) yemekhane yemeklerini protesto eden bir grup öğrenciye özel güvenlik birimlerinin (ÖGB) öldüresiye dayak attığı görüntüler yayınlandı.

Rektörlük önünde ilk önce oturma eylemi yapan öğrenciler daha sonra hazırladıkları ekmek arası yemekleri yemekhanede öğrencilere dağıtmak istedi, buna izin vermeyen ÖGB'ler sorgusuz sualsiz öğrencilere cop ile vurmaya başladı. Bazı öğrenciler yaralanırken, özel güvenlik 5 öğrenciyi de gözaltına aldı.

Polisin olaya herhangi bir müdahalesi olmazken özel güvenlik ise öğrencileri linç edercesine dövdü.

BBP'DEN ÖGB'LERE TAM DESTEK

Özel güvenlikçilerin üniversitelilere uyguladığı bu işkenceye ise Büyük Birlik Partisi’nden (BBP) destek geldi.

BBP Eskişehir İl Başkanı Ahmet Namık Akdoğan, özel güvenlik terörünün gündeme getirilmesinden rahatsız olduklarını söyledi.  Bu tarz haberlerin, “şehrin imajını kötü göstereceğini” öne süren Akdoğan, şaşırtmayacak bir şekilde yapılan boykot eylemini “3 kuruş zam için ortalığı velveleye veriyorlar” şeklinde değerlendirdi.

‘ADI ÜSTÜNDE İSMİ GÜVENLİK’

“Üniversitenin tüm nizamından sorumlu” olarak tanımladığı özel güvenliklerin tek suçlu ilan edilmesini kabul etmediklerini söyleyen Akdoğan,  ”Hırsızın hiç mi suçu yok, güvenlik görevlisinin sırtına yediği tekmeyi ne ile izah edeceksiniz?” diye konuştu.

AKP'NİN ESKİ  ADAYI ŞİMDİ REKTÖR  

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Hasan Gönen, 2009 yerel seçimlerinde AKP’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayıydı. Gönen, seçimleri kaybetmesinin ardından Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’ne Abdullah Gül tarafından rektör olarak atandı. ESOGÜ’deki yemekhane zammına karşı boykota giden üniversiteliler için “Bunlar en fazla 10 kişi diğerleri üniversite dışından” diyen Gönen, 14 Mart’ta 2000 öğrenci tarafından “Gerici, piyasacı rektör istifa” denilerek protesto edildi. (Sendika.Org-Demokrat Haber)

İşte bu da ÖGB'lerin öğrencileri linç edercesine şiddet uyguladığı o görüntüler: