İstanbul Gültepe’de, Gültepe İlkolu’nun imam hatip ortaokulu olmasına karşı mücadele eden velilerin okul boykotuna 40 kişilik bir grup saldırı düzenledi.

Sendika.Org'un haberine göre, velilere taş ve sopalarla saldıran gerici gruplara polis herhangi bir müdahalede bulunmazken, saldırgan grup velilere sözlü tacizde bulundu ve okulun imam hatip ortaokuluna çevrilmesine karşı çıkmamaları konusunda tehdit etti.

Saldırganlar ve veliler arasında çıkan tartışmalar taş ve sopalı kavgaya dönerken, çatışmaların ardından 5 kişi yaralandı.

DHA'NIN HABERİNE TEPKİ

Doğan Haber Ajansı'nın (DHA) ise konuyla ilgili haberi "okulun imam hatip okuluna dönüştürülmesine karşı çıkan ve destekleyen 'veliler' arasında tartışma yaşandığı" şeklinde vermesi, yine Sendika.Org'un haberi tarafından yalanlandı.

'SALDIRGANLAR BİR DERGAHIN ÜYELERİ'

DHA'nın "İmam Hatip gerginliğine polis müdahalesi" başlığıyla yayınladığı haber yalanlanırken, konuyla ilgili konuşan veliler saldırıyı gerçekleştirenlerin o bölgede bulunan bir dergahın üyeleri olduğunu ve Gültepe İlkokulu’nda çocukları olan veliler olmadığını söyledi.

Ayrıca kendilerine taşlı sopalı saldırı gerçekleştiğini ve 5 kişinin yaralanarak hastaneye kaldırıldığını da belirten veliler olay sırasında okul önüne gelen polisin saldıranlara hiçbir müdahalede etmemesine de tepki gösterdi.