Kendi okulundaki kılık kıyafet uygulamalarını internette haber yaparak öğrencilerin yanında yer alan öğretmenin “ödülü” kınama oldu.

Fatih Davutpaşa Anadolu Lisesinde matematik öğretmeni olan Osman Akyol, kendi okulunda okula kotla geldiği için derse alınmayan öğrencilerin sorunlarını, 18 Şubat 2014’te internete taşıyıp iki sitede haber yaptı. Haberden rahatsız olan okul yönetiminin şikâyeti ardından Bakanlık, Akyol hakkında soruşturma açtı.

Yapılan soruşturma sonucunda Akyol, “çeşitli internet haber sayfalarında okulun amblemini kullanarak ‘Davutpaşa Anadolu Lisesinde kılık kıyafet terörü’ başlıklı yazısında tüm idareci ve öğretmenleri rencide edici, okul yönetimini suçlayıcı, okulun itibarını kamuoyunda düşürücü ifadeler kullanarak, bazı öğrencileri de olayın içine katarak asılsız mesnetsiz iddialarla öğrenciler ve öğretmenler arasında ayrışmaya yol açan kaos ortamı yarattığı, okul idaresinin otoritesini zedelemeye çalıştığı, okulun huzur, sükun ve çalışma düzenini bozduğu” gerekçesiyle suçlu bulundu. Ve eylemine uyan, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 125. maddesi (B) bendi gereğince “kınama” cezasıyla cezalandırıldı. 

Verilen cezanın sonunda, “bundan böyle daha dikkatli olması ve bu tür davranışlar içerisinde bulunmaması” da öğütlenen Akyol’un bu öğüde uyup uymayacağı merak konusu. (Demokrat Haber)