Kürtçe yayın yapan ve muhalif kanalların KHK ile kapatılmasına, Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri tepki gösterdi.
 
Kanalların kapatılmasının antidemokratik bir uygulama olduğunu söyleyen öğrenciler bu yanlış kararlardan bir an önce dönülmesini istediler.
 
'TV10 KANALININ KAPATILMASI ALEVİ HALKININ SUSTURULMASIDIR'
 
TV10 kanalının Aleviler için önemli bir yayın organı olduğunu dile getiren Gazetecilik 1. Sınıf öğrencisi Görkem Özdal, TV10 kanalının kapatılması alevi halkının susturulmasıdır, İMC'nin, Van TV'nin kapatılması Kürt halkının susturulması demektir. Biz darbenin başarılı olması sonucunda yaşayacağımız şeyleri aslında şuan OHAL ile yaşıyoruz. Biz gazeteci adayları olarak şuan sadece tek yönlü, tek sesli bir ülke olarak kaldık buna muhtaç bırakıldık dedi.
 
AKP tarafından muhalif basına tarafından darbe yapıldığını belirten Özdal, ‘’Şuan alternatif hiçbir şey bırakılmadı. Örneğin ben bir Alevi olarak bizin etkinliklerimizi gösterecek hiçbir kanal yok. Ben sosyalist devrimci görüşe sahip bir kişiyim benim düşünceme yakın olan hiçbir TV veya gazete yok. Şuan kalem oynatmayan gazeteciler, yukarıdan gelen talimatlarla habercilik yapılıyor. Darbe girişiminin başarılı olmuş olsaydı FETÖ'nün yapmak istediklerini şuan AKP hükümeti kendine muhalif olan kesimlere yapıyor.
 
AKP'nin sanata ve kültüre olan saldırısı yeni başlamadı. Darbeden öncede böyle uygulamaları vardı, bilinir ki bu iktidardan öncede sanattan korkardı iktidarlar. 
 
Mesela Grup Yorum buna bir örnektir 1 yıldır konser veremiyor.  Grup Yorum Bakırköy'de 1 milyon kişiyi toplamış bir sanat grubudur. Grup Yorumun üyelerine saldırılar oluyor, tutuklanıyor bunu yapanlar onun müziklerini radyolarında yayınlayanlara hayli hayli yaparlar. AKP şunu çok iyi biliyor ki halkın doğruları bilmesi, gerçekleri görmesi kendisine zarar veriyor'' dedi.
 
'KAPATILAN KANALLARIN DARBE GİRİŞİMİYLE NE İLGİSİ VAR'
 
Basın kanunun bu tür kapatmalarla hiçe sayıldığını belirten Gazetecilik 1.sınıf öğrencisi Dilek Durgun ise, ’Bu kapatılan kanalların darbe girişimi ile ne gibi bir alakası var nasıl ilişkilendirildi öğrenilmesi gerekilen bir durum. Gazeteci adayı olarak çalışabileceğimiz bir alan kalmadığını düşünüyorum, anayasanın 26. maddesinin olduğunu söylüyoruz ancak bu tarz uygulamalara tanık olunca bu maddenin de hiçe sayıldığını düşünüyorum.
 
Bu kapatılma uygulamalarının gerekçesinin ne olduğu hakkında yeterli bir bilgi yok. Televizyonların ve radyoları kapatıp, kapılarına kilit vurulması asla kabul edilemez bir durumdur. Darbe girişiminin olması AKP'nin işine yaradı bunun bahanesiyle tüm muhalifleri tasfiye edip biat eden, eleştirmeyen, ülke gerçeklerinin göstermeyen bir medya yaratılmak isteniyor'’ dedi. (Evren Demirdaş / Demokrat Haber Elazığ)