F klavye için madalya teklifi yapıldı. CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, F klavyeyi Türkiye'ye kazandıranlara Devlet Üstün Hizmet Madalyası verilmesini öngören kanun teklifini TBMM Başkanlığı'na sundu.

Madalya ve Nişanlar Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi, Kanuna geçici madde eklenmesini öngörüyor.

Buna göre, F klavyeyi Türkiye'ye kazandıran İhsan Yener ve 20 Ekim 1955 tarihinde F klavyeyi standart Türk klavyesi olarak kabul eden Bakanlıklararası Standardizasyon Komitesi üyeleri, Devlet Üstün Hizmet Madalyası ile ödüllendirilecek.

Teklifin gerekçesinde, Öğretmen İhsan Sıtkı Yener'in, 1946'dan itibaren Türk dilinin özelliklerine uygun, standart klavye geliştirilmesi için çalışmalara başladığı belirtilerek, klavyenin 20 Ekim 1955'te Bakanlıklararası Standardizasyon Komitesi tarafından 'Standart Türk Klavyesi' olarak adlandırıldığı kaydedildi.

Son yıllarda, Türkiye'nin kendi standardını korumak yerine, Türkçe'ye uygun olmayan Q klavyenin bilgisayarlarla birlikte yaygınlaşmasına seyirci kalındığı ifade edilen gerekçede, 'Türkçe bir yandan yabancı kelimelerle yozlaştırılırken, çocuklarımıza, gençlerimize Q klavye kullandırılarak bu sürece su taşınması kabul edilebilir değildir. F klavyeyi Türkiye'ye kazandıran İhsan Sıtkı Yener birçok ödül kazanmıştır. Ancak, böylesine önemli bir başarının devlet tarafından da ödüllendirilmesi gereklidir' denildi.