Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Ermeni Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencileri, öğretim elemanı olmadığı için akademik yılın başından beri ders yapamıyor.

Üç yıl önce açılan bölümde görevli öğretim üyelerinin bu yıl sözleşmelerini yenilememesi nedeniyle, öğrenciler zor durumda kaldı.

YÖK’ün kararı ile Edirne Edebiyat Fakültesi bünyesinde 3 yıl önce açılan Ermeni Dili ve Edebiyatı Bölümü’ne kayıt yaptıran toplam 16 öğrenci var. Dersleri boş geçen öğrenciler, bir an önce öğretmenlerine kavuşmak istediklerini söyledi.

Öğrenciler, sorunun çözümü için dekanlığın önerdiği başka bölümlere kaydırılmaları yönündeki girişimin de sonuçlanmadığını dile getirdi.

Taraf'ta yer alan habere göre Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Duymaz, öğretim üyelerinin yabancı uyruklu olması nedeniyle sözleşmeli çalıştıklarını belirterek şunları söyledi:

“Sözleşmesi dolan hocalar bu yıl tekrar sözleşme yapmadı. İstanbul Milli Eğitim Müdürü’nü aradım. Orada Ermeni Liseleri olduğu için yardım istedim. Bize bazı isimler verdi. Onlarla temasa geçtik fakat bizim programı yürütecek hoca bulamadık. Hatta sadece Türkiye değil Azerbaycan, Rusya gibi ülkelerden hoca arayışı içindeyiz. Hoca sorununu çözülmeden de önümüzdeki yıl bu bölüme öğrenci almayı düşünmüyoruz.”
Duymaz, öğrencilerin diğer bölümlere kaydırılması konusunda ise YÖK’ten gelecek cevabı beklediklerini söyledi.