Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sarf ettiği, "Anne olmayan kadın yarımdır, eksiktir" sözleri Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nin Toplumsal Cinsiyet ve Medya dersinin 2015-2016 bahar dönemi final sınavında öğrencilere soru olarak soruldu. 

Yöneltilen soru ise şu şekilde:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Anneliği reddeden, evini çekip çevirmekten vazgeçen bir kadın iş dünyasında istediği kadar başarılı olsun özgünlüğünü kaybetme tehlikesiyle karşı karşıyadır, eksiktir, yarımdır' şeklinde yaptığı açıklama, feminist kadınların tepki göstermesine neden oldu. Cumhurbaşkanı'nın bu açıklamasını, derste işlenen ve sorumlu olduğunuz kaynaklar çerçevesinde, ilgili bütün kavram ve kuramsal yaklaşımlarla tartışınız."

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kadın ve Demokrasi Derneği’nin (KADEM) yeni hizmet binası açılışında yaptığı konuşmada şöyle konuşmuştu:

“Çalışıyorum, diye annelikten imtina eden bir kadın aslında kadınlığını inkar ediyor demektir. Bu benim samimi düşüncemdir. Anneliği reddeden, evini çekip çevirmekten vazgeçen bir kadın, iş dünyasında istediği kadar başarılı olsun özgünlüğünü kaybetme tehlikesiyle karşı karşıyadır. Eksiktir, yarımdır. Anneliği reddetmek insanın yarısından vazgeçmektir. Daha geniş tutuyorum. İnsanlıktan vazgeçmektir. Anne olmazsa insanlık olur mu? Anne varsa insanlık var.”