Ensar Vakfı, Ankara’da bulunan imam hatip liselerinde dağıttığı “İmam Hatiplilik Şuuru” kitabıyla öğrencilere İslamlaşma hareketi için örgütlenme çağrısı yaptı. “Şu yılların kıymetini bilmeliyiz” denilerek imam hatiplilerin kendilerine sunulan imkanlara dikkat çekilen kitapta, “İslam Devleti mücadelesi için” “can dahil” fedakarlık yapacak bir tabana ihtiyaç duyulduğu ifadeleri yer alıyor. 

Karaman’daki yurtlarda 10 çocuğa yönelik cinsel istismarla gündeme gelen Vakıf, imam hatip okullarında da siyasi faaliyet yürütüyor. Temmuz ayında Milli Eğitim Bakanlığı ile protokol imzalayan Vakfın Ankara’daki imam hatip okullarında dağıttığı kitap, Ensar Vakfına ait Ensar Neşriyat tarafından basılan ve Yeni Şafak Gazetesi Köşe Yazarı Prof. Dr. Hayreddin Karaman’ın yazdığı “İmam Hatiplilik Şuuru” kitabı.

Öğrencilere İslam davası için Ensar Vakfının neler yapacağı, imam hatip liselerinin nasıl kullanılması gerektiği açıklanan kitapta, “İmam hatip mektebine layık formasyon almamış öğretmenler var. Gitsin portakal limon satsın. Orada naehil (ehil olmayan) olan bir kimsenin işi yoktur. Eğer imam hatip mektebine layık olmadığı halde orada öğretmenlik yapıyorsa haindir. Ama yapıyor” deniliyor. 

Kitapta Ensar Vakfının ne yapmak istediği de şöyle anlatılıyor: “Ensar Vakfı ne yapmak istiyor? O ilk Osmanlı aşireti gibi halka halka büyüyerek, gelişerek, derelerden göller, onlardan da barajlar deryalar oluşturarak neyi sulamak istiyor? Bizi biz yapan değerlerimiz var. Halkımızın büyük ekseriyeti yani okumamış olanlar o değerlerin farkındalar. Onlar o değerlerin taşıyıcısı oldukları içindir ki biz varız. Ankara’da Ensar toplantısında yaptığım bir konuşmada şöyle demiştim: Cumhuriyeti kuranların programında Ensar nesli yoktur. Ensar nesli yani bizi biz yapan değerleri ihya edecek, onunla bugün yeniden var olacak ve o kimlikle dünyanın karşısına çıkıp ben yirminci asrın Müslümanıyım, bu çağa damgasını vuracak nesilim, toplumum, kültürüm, medeniyetim...”