DİYARBAKIR- Eğitim-Sen Diyarbakır Şubesi, YÖK'ün kuruluşunun 32. yılı dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı,YÖK'ün lağvedilmesini istedi.

YÖK'ün lağvedilmesi yönündeki toplumsal mutabakata rağmen AKP’den aldığı destekle varlığını ve gücünü pekiştirdiğini ifade eden Eğitim-Sen, "AKP’ye ve YÖK’e gönüllü kulluk etmeyen, aykırı ses çıkaran herkes, aklın ve mantığın sınırlarını zorlayarak trajikomik haller alan, hukuksuz, haksız soruşturma ve disiplin cezalarına, sürgünlere maruz kalıyor" dedi.

Üniversitelere “koruma memuru” adı altında polisin yerleştirmek istendiğini belirten sendika, "Çünkü on yılı aşkındır iktidarı elinde tutan AKP, sahip olduğu gücü ve dolayısıyla piyasacı/otoriter politikalarını meşruiyet krizine sokabilme tehdidi gösteren her yeri ve herkesimi 'kendi şiddet gücü' polis eliyle zapturapt altına almak istiyor" dedi.

AKP'nin iktidarı ve otoriteyi kaybetme korkusuyla yanıp tutuştuğunu ifade eden Eğitim-Sen, polisini "önleyici gözaltı yetkisi" gibi olağanüstü hal yetkileriyle donatarak en temel hak ve özgürlükleri ortadan kaldırmayı amaçladığına dikkat çekti.

Eğitim-Sen, "Hükümet ve sermaye çevrelerinin değil, insan/toplum/doğa yararına üniversite istiyoruz. Özgürlükçü, eşitlikçi ve demokratik ortamda bilim, felsefe ve sanat üretebileceği ve yine tüm bileşenlerin katılımıyla demokratik eşitlikçi öz yönetimin hayata geçirilebileceğine üniversiteleri var etmenin derdiyle mücadelemizi sürdürüyoruz" dedi. (ETHA)