Yalova Valisi Selim Cebiroğlu'nun hakaretlerine maruz kaldıktan sonra yaşadığı kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Eğitim Sen üyesi Halil Serkan Öz'ün ölümüne neden olan hakaretleri protesto etmek amacıyla Eğitim Sen, Pazartesi günü ilk dersleri boykot etme kararı aldı.

Eğitim Sen tarafından konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, üyeleri Öz'ün ölümü nedeniyle ilk derslere girilmeyeceğini belirtilerek, "Yaşanan bu üzücü olaya neden olan Valiyi kitlesel basın açıklamalarımızla Türkiye'nin dört bir yanında protesto ediyor, bir hafta boyunca onurumuzu çiğnetmeyeceğiz diyerek kokart takıyoruz" denildi.

Yalova Valisi'nin okulu teftişi sırasında öğretmene Öz'e yönelik hakaretlerinden dolayı Öz'ün strese dayalı kalp krizi yaşadığına dikkat çekilen açıklamada, Eğitim Sen camiası olarak acılı olduklarına dikkat çekilerek, "Ancak bu acı vakti gelmiş bir ölümün acısı değil, aramızdan koparılan idealist bir öğretmenin acısıdır. Arkadaşımızın, meslektaşımızın, can yoldaşımızın acısıdır" denildi.

Bu tepkilerin yas/matem anlamına gelmediğine vurgu yapılan açıklamada, "Onu elimizden alanlar dayanışmadan, emekten, sevgiden ve paylaşımdan korkanlardır. Öyle bir korku ki bu, Cumhurbaşkanı'na hakaret gerekçesiyle herkes tutuklanırken; haklarını savunan bir öğretmenin payına öğrencilerinin ve meslektaşlarının önünde hakarete uğramak düşmüştür. Herkes bilmelidir ki; iktidarın en çok korktuğu şey bu ülkenin geleceğini yetiştiren eğitim emekçilerinin özgür düşünmesidir" görüşlerine yer verildi.

Eğitim emekçilerine "saldırılara karşı ortak mücadele" çağrısı yapılan açıklamada, Yalova Valisi Selim Cebiroğlu'nun hakaretlerinin sadece Öz'e yönelik olmadığı, bunun "Eğitim Sen'in yıllardır sürdürdüğü onur, emek ve demokrasi mücadelesine karşı sistemli saldırının sadece bir parçası" olduğuna dikkat çekildi. (DİHA)