Ege Üniversitesi (EÜ) İletişim Fakültesinin mezuniyet töreninde öğrenciler tarafından açılan pankart nedeniyle üniversite yönetimi soruşturma açtı.
 
Mezuniyet töreninde "Gazetecilik Suç Değildir", "Sansüre Hendek Kazmaya Geliyoruz" pankartları açan Ege Üniversitesi öğrencileri hakkında, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca  başlatıldığı incelemenin   üniversite yönetimi de soruşturma açtı.
 
Ege Üniversitesi Gazetecilik ve Radyo, Televizyon ve Sinema bölümü öğrencileri, basına yönelik baskıları protesto etmek amacıyla açtıkları pankartlardan dolayı üniversite yönetimi tarafından açılan idari soruşturma kapsamında ifade vermeye çağrıldı.

Mezuniyet töreniyle aynı gün açıklama yapan Ege Üniversitesi Rektörlüğü, açılan pankartlara ilişkin idari soruşturma başlatacağını duyurmuştu.

Soruşturma için akademisyenleri görevlendiren Rektörlük, mezuniyet töreninde pankart ve döviz tutan öğrencileri de tespit ederek 2 Ağustos'ta ifade vermeye çağırdı.
 
Gazetecilik Bölümü'nden mezun olan öğrenciler "Gazetecilik Suç Değildir", "Sansüre Hendek Kazmaya Geliyoruz" ve "Kadınlık Bizde Yarımlık Sende Kalsın" pankartlarını, Radyo, Televizyon ve Sinema öğrencileri de "Tam Özgür Basın Olucaz, Bi Sansür Geliyo!. Özgür Medya Susturulamaz" pankartları açmıştı.
 
Öğrenciler hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı da adli soruşturma başlatmıştı.