Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde stant kuran öğrencilere yaklaşık 150 kişilik ülkücü bir grup ellerinde satır ve baltalarla saldırdı. Saldırı sonucu çok sayıda yaralı olduğu öğrenildi.

Çevik kuvvet polisinin geldiği yerleşkede gerginlik sürerken, yaralılar hastaneye kaldırıldı. 

Öğretim üyelerinden alınan bilgiye göre ise, ülkücü grup sabahtan itibaren saldırı için beklerken, saldırı beklentisinin önceden polise haber verilmesine ve saldırılara karşı koruma talep edilmesine rağmen, polis okula saldırıdan sonra geldi.

Polisin saldırgan gruba müdahale etmek yerine çevrede bulunan öğrencilere gaz ve plastik mermi sıktığı bildiriliyor.

BİR KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Kavga sırasında ülkücü grup içindeki Fırat Yılmaz Çakıroğlu bacağından, sol grup içindeki Nurullah S. da karnından yaralandı. Polis olaylara müdahale ederken Çakıroğlu Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisi'ne, Nurullah S. ise Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Atar damarı kesildiği öğrenilen Çakıroğlu hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen öldü.

Arkadaşlarının öldüğünü öğrenen ülkücü grup hastanenin acil servisi önünde toplandı. Polis bazı öğrencilerin ifadelerine başvurmak üzere karakola götürdü. Polis üniversite içindeki güvenlik kameralarına da kavganın nasıl meydana geldiğini belirlemek için el koydu. Polis ayrıca üniversite içinde ve yurtların önünde güvenlik önlemi aldı.

Ege Üniversitesi'nde yaralanan öğrencilerden bilgi almak için acile gelen öğrencilere hastanede sivil bir grup saldırdı. Kadın öğrencilere "Siz gidin erkekleriniz gelsin, biz buradayız" diyerek kadınlara pet şişe fırlattı.

(DİHA, Evrensel)