Diyarbakır'ın Merkez Bağlar İlçesi'nde Kürtçe eğitim verilen ve Milli Eğitim Bakanlığı'nca 'Özel okul statüsü' tanınan 'Ferzat Kemanger Eğitim Destek Evi', 'Milli Eğitim yönetmelik ve mevzuatına aykırı eğitim verildiği' gerekçesiyle Valilik tarafından kapatıldı.

Kapatma kararından sonra 2014 yılından bu yana faaliyetle olan okulun kapısına mühür vuruldu.



Bağlar İlçesi'nde 15 Eylül 2014 tarihinde açılışı yapılan, daha sonra Milli Eğitim tarafından 'Özel okul statüsü' tanınan Ferzad Kemanger Eğitim Destek Evi, Diyarbakır Valiliği'nin kararı ile dün kapatıldı.

Yaşları 5-11 arasında değişen çocuklara Kürtçe eğitim verilen binada inceleme yapan Milli Eğitim müfettişlerinin raporu doğrultusunda eğitim destek evinin kapatıldığı belirtilirken, kapısına mühür vuruldu.

Eğitim destek evinin kapısına vurulan mühürde yer alan tutanakta, şöyle denildi:

"Diyarbakır Valiliği Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 9.10. 2016 tarih ve 14211706/663.07/ 10998529 sayılı 'Ferzat Kemanger Eğitim Destek Evi' konulu yazılarına istinaden, İlimiz Bağlar İlçesi sınırları dahilinde Şeyhşamil Mahallesi 571 Sokak Bağlar adresinde faaliyet gösterdiği tespit edilen Ferzat Kemanger Eğitim Destek Evi'nin 'Milli mevzuata aykırı olarak faaliyet yürütmesi' nedeniyle kapatma işleminin uygulandığına dair iş bu kapatma tarafımızdan tanzimle birlikte imzalanmıştır."