Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 11 bin 285 öğretmenin açığa alınması Diyarbakır Eğitim Sen üyesi eğitim emekçileri tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde protesto edilmek istenildi.

DİHA'nın haberine göre; 4 bin 500 öğretmenin açığa alındığı kentte, tepkilerini dile getirmek isteyen öğretmenler önce Milli Eğitim Müdürlüğü bahçesine alınmadı. Bunun üzerine müdürlük karşısındaki bir noktaya geçen öğretmenler, açıklama yapmaya hazırlandığı sırada polis önce coplarla daha sonra ise tazyikli su ve gaz bombaları ile saldırdı.

Öğretmenler saldırıya, "Faşizme karşı omuz omuza" sloganları ile karşılık verirken, polisler hedef aldıkları öğretmenleri darp etti. Polisi, gaz bombasını hedef alarak öğretmenlere attı.

1 AĞIR YARALI

JINHA'nın haberine göre; polisin darp ettiği Eğitim Sen Diyarbakır Şube Sekreteri Nuri Özdemir ağır yaralandı.

Kafasında darbe alan ve ağır yaralanan Nuri ambulansla Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. 

ÇOK SAYIDA GÖZALTI

Gözaltına alınan 40'ı aşkın öğretmen polis araçlarına götürülürken, açıklama yapılan noktadaki markete giren öğretmenler de içeri giren polislerce darp edildi. Basın mensuplarını da hedef alan polis, bir çok kamerayı kullanılamaz hale getirdi.

Eğitim Sen Diyarbakır Şubesi, Twitter'dan yaptığı açıklamada "Polis kaynakları 100 üzerinde gözaltı olduğunu belirtiyor. Sivil vatandaşlar ve çocuklarında gözaltında olduğu tahmin ediliyor..." ifadelerini kullandı.
 

Polis kaynakları 100 üzerinde gözaltı olduğunu belirtiyor...
Sivil vatandaşlar ve çocuklarında gözaltında olduğu tahmin ediliyor...

— Diyarbakır Eğitimsen (@egitimsen21) September 9, 2016


Gözaltındakilerin bazılarının isimleri şöyle: