Dicle Üniversitesi öğrencileri, geçen hafta üniversitede yaşanan saldırıları ve 5 arkadaşlarının tutuklanmasını protesto etti. Üniversiteliler yaptıkları açıklamada, rektörün istifa etmesini, polisin de üniversiteyi terk etmesini istedi. Üniversite içerisinde polis 'kriz masası' kurdu ve öğrenciler  bin polis eşliğinde ders başı yaptı.

Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi önünde bir araya gelen öğrenciler, İktisat ve İdari Bilimler Fakültesi’ne yürümek istedi. Ancak, polis yürüyüşe izin vermedi. BDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Zübeyde Zümrüt'ün yaptığı görüşmelerden de sonuç alınmaması üzerine öğrenciler gruplar halinde İktisat ve İdari Bilimler Fakültesi önüne yürüdü.

Fakülte Dekanlığı önünde yapılan açıklamada, 8 Nisan'da, eli sopalı, satırlı yaklaşık 50 kişilik bir grubun polis ve rektörlüğün desteği devrimci, demokrat, yurtsever öğrencilere saldırdığı, polisin Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi’ni işgal ettiği hatırlatıldı.

Açıklamada, "Dicle Üniversitesi öğrencileri olarak; eli satırlı grubun üniversiteye girmesini sağlayan ve bu grubu engellemek yerine polise biz devrimci- yurtsever öğrencilere saldırması yönünde talimat veren işbirlikçi rektörü derhal istifaya çağırıyor ve olayları provoke edip daha da büyümesine sebep olan polisin üniversitelerden defolmasını istiyoruz" denildi.

Eylemde, "Rektör istifa", "Dicle uyuma onuruna sahip çık", "Baskılar bizi yıldıramaz", "Dicle isyandır, önderine selam ver" sloganları atıldı.

POLİS KAMPÜS'TE DERS BAŞI YAPTI

Ayrıca, Dicle Üniversitesi'nde geçen hafta 3 gün süren olaylar nedeniyle ara verilen eğitime bugün 1000 polisin gözetiminde yeniden başlandı. Polis, kampüse giren sivil araçları tek tek aradı.

Üniversite girişinde mobil polis ekipleri, bütün sivil araçları durdurup arama yaptıktan sonra kampüs alanına bırakırken, her fakülte ve yüksek okulun önünde çevik kuvvet polisleri ve zırhlı polis araçları konuşlandırıldı.

Polisin, yeni olayların yaşanması ihtimali üzerine Dicle Üniversitesi rektörlüğünün isteği üzerine "kriz masası" kurduğu da öğrenildi. (ANF, Radikal)