Son zamanlarda ders kitaplarının yerini alan kaynak kitaplara veliler, her yıl 300-400 lira para harcıyor. 

Bilindiği gibi, 2003’ten bu yana ders kitapları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ücretsiz olarak dağıtılıyor. Ancak daha okulun ilk haftasında sınıfa giren öğretmenin çantasından takip edeceği kaynak kitabı çıkarıp, “Çocuklar, sorular buradan çıkacak!” demesiyle birlikte ders kitaplarının hükmü kalmıyor. Bu durumda veliler her yıl kaynak kitaplara 300-400 lira “kaynak” aktarmak zorunda kalıyorlar.

“DERS KİTAPLARI KADERİNE TERK EDİLİYOR”

Demokrat Haber’in ulaştığı bir öğretmen şöyle konuşuyor:

“Başta İngilizce ve matematik kitapları olmak üzere ders kitapları, 2006’dan beri uygulanan “yapılandırmacı eğitim sistemi”nin bir gereği olarak, öğrencilere verilecek hedef kazanımları hazır olarak vermediğinden, öğretmenler tarafından pek tercih edilmiyorlar. İşlevsiz kalan ders kitapları da ya çöp kovasına gidiyor ya da kalorifer peteklerinin üzerinde kaderine terk ediliyor.”

İstanbul Fatih İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce okul müdürlüklerine gönderilen, yardımcı ve kaynak adı altında herhangi bir eğitim aracının aldırılmaması konusundaki yazıyı da gösteren öğretmen şöyle devam ediyor:

“Bakanlığın, burada (yanda) görüldüğü gibi, iş işten geçtikten sonra “yapmayın, etmeyin” kabilinden okullara gönderdiği yazılar da soruna pek çare olmuyor maalesef. İlkokul, ortaokul, lise fark etmeden, bu durum her yıl tekrarlanıyor.”

KAYNAK KİTAP YASAKLANSIN

Öğretmen “Peki çözüm ne?” sorumuzu “Bana göre çare, Bakanlığın kaynak kitap aldırılmasını kesin bir dille yasaklaması ve bunun mutlaka takipçisi olması…” diye yanıtlıyor.

(Osman Akyol / Demokrat Haber)