Adalet Bakanı Bozdağ, dün Diyarbakır, Şırnak ve Cizre’de dün açılan ve ardından mühürlenen Kürtçe eğitim veren okullara ilişkin yaptığı açıklamada yapılan eylemleri “algı operasyonu” olarak değerlendirdi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere gittiği Diyarbakır'da Valiliği ziyaret eden Bakan Bozdağ, gazetecilerin "Kürtçe eğitim vereceği öne sürülen okul çözüm sürecinde bir yol kazası mı?" şeklindeki sorusu üzerine Bakan Bozdağ, çözüm sürecinin son derece önemli bir süreç olduğunu hükümetin bu sürece büyük önem verdiğini ifade etti.

Bozdağ, “Okullar Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olarak faaliyet gösteriyor. Dolayısıyla okul açmak isteyen bu yasal duruma uyacak. 'Kafama göre okul açıyorum, öğrenci alıyorum' denilirse orası hukuk devleti olmaz. Hukuk devletiysek hepimiz hukuk devletine sahip çıkıyorsak o zaman hukukun kurallarına da uymamız lazım. Bunu sürecin ve hükümetin aleyhine dönüştürmek için bir çaba olduğunu düşünüyorum” dedi.

Bozdağ, şunları söyledi:

"Bugüne kadar Türkiye'de çözüm süreciyle, Kürt sorunu ile ilgili böylesine bir sahiplenme ve çalışma yapılmadı. Parlamentoda siyasi partiler bu konuda görüşlerini, önerilerini ortaya koydular ve bir rapor hazırlandı. Bunu son derece önemli bir adım olarak görüyoruz. Akil İnsanlar heyetleri de önemli bir görev ifa etti. Türkiye'nin 81 ilinde ve pek çok ilçesinde ilk kez insanlar bu konuyu yüz yüze konuşma fırsatı buldu. Savunanlar, karşı çıkanlar, ortada duranlar, farklı noktadan bakanlar yan yana geldiler ve birbirlerine düşüncelerini söyleme imkanı buldular. Bu, konunun anlaşılması ve tartışmanın sağlıklı şekilde yürümesi, Türkiye'nin bu konuyla yüzleşmesi bakımından çok büyük bir fonksiyon icra etti."