Boğaziçi Üniversitesi'nde öğrencileri, rektörlüğe Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından rektörlük seçimlerine dahi girmeyen Prof. Dr. Mehmed Özkan'ın atanmasını oturma eylemi yaparak protesto etti.

Boğaziçi Üniversitesi, Güney Kampüsünde toplanan öğrenciler, rektörlük önünde oturma eylemi yaparak "Üniversiteyi Savunuyoruz Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri" pankartı açtı.

Evrensel’in haberine göre Öğrenciler, "Kayyum Rektör istemiyoruz", "Mehmed Özkan Rektörümüz değildir" şeklinde slogan attı.

Eyleme katılan öğrencilerden biri Boğaziçi Üniversitesi'nin özgürlükçü geleneğine sahip çıkacaklarını belirterek, "12 Temmuz Rektörlük seçimlerimizde yüzde 86 oyla Gülay Barbarosoğlu hocamız rektör seçildi. Ancak rektörümüz atanmadı. Bunun yerine başka bir rektör atandı. Bu durumu protesto etmek için rektörlük önünde oturma eylemi başlattık. Boğaziçi Üniversitesi bileşenleri olarak öğrencisi ile akademisyeni ile üniversitemizin özgürlükçü geleneğine ve özerkliğine sahip çıkıyoruz" diye konuştu.

PROF.DR. BARBAROSOĞLU ÜNİVERSİTEYE VEDA ETTİ


Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü görevi sona eren Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu atama kararı sonrası yazılı bir açıklama yaparak Prof. Dr. Mehmed Özkan’a başarılar diledi ve üniversiteye veda etti. Barbarosoğlu açıklamasında ayrıca akademik kariyerini de noktaladığını belirtti.