Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, darbe girişimi kapsamında lisansı iptal edilen ve açığa alınan öğretmenlerin yerine bu yıl atama yapılıp yapılmayacağı konusuna ilişkin açıklama yaptı.

Sivas’ta konuşan Bakan Yılmaz, öğretmen alımını daha önce şubat ayı olarak açıkladıklarını ancak yeni çıkan durum üzerine bunu öne çekeceklerini dile getirdi.

Yılmaz, 2016 yılında sözleşmeli ve mülakatla öğretmen alınacağını açıkladı.

Bakan Yılmaz, kapatılan okulların ve bu okullardaki öğrencilerin durumunun sorulması üzerine de şunları ifade etti:

"Öğrenciler bizim öğrencilerimiz ve hiçbirisini mağdur etmeyeceğiz. Birçoğu özel okula gidiyor. Devletin malı olan o okulları da biz işleteceğiz ama öğretmenlerin, öğretmen lisansları iptal edilmiştir. O öğretmenlerle değil, Milli Eğitim Bakanlığının yeni alacağı öğretmenlerle eğitime devam edeceğiz. Öğrencilere şunu söylüyoruz; hiç kimse mağdur olmayacak. Eskisinden çok daha iyi bir eğitimi inşallah evlatlarımıza vereceğiz."

Öğretmen alımına ilişkin bilgi veren Yılmaz, "Açığa alınan öğretmen sayısı artı bir de bu özel okullar devlete geçtikten sonraki ihtiyaç olan öğretmen sayısı kadar öğretmen alınacaktır. Bu da 20 binin üstünde bir rakam demektir, ilerleyen süreçte bu rakam kesinleşecektir" ifadelerini kullandı.