Özyeğin Üniversitesi'nden bir öğrenciye daha sosyal medyadaki paylaşımı nedeniyle disiplin soruşturması açıldı.

Sosyal medyada yapılan paylaşım için soruşturma açan Özyeğin Üniversitesi, bianet'in konu hakkında yaptığı haberi paylaşıp altına yorum yapan başka bir öğrenciye daha soruşturma açtı.

İddia önceki soruşturma ile aynı; “Özyeğin Üniversitesi ve Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nun kurumsal itibarının yanı sıra Özyeğin Üniversitesi Personelinin kurum içinde ya da dışında şeref ve haysiyetini zedeleyen sözlü veya yazılı ifadeler kullanma yoluyla eylemlerde bulunma.”

Hakkında soruşturma açılan öğrenci Kemal Alican Yeğen'e sunulan "delil" ise  yine sosyal medyadaki paylaşımı nedeniyle bir öğrenciye açılan soruşturmaya dair bianet haberi ve buna yorumu.

Yeğen bianet’e “Sosyal medyada paylaşıma dair soruşturma açılması haberini paylaşırken hakkımda soruşturma açılmasını beklemiyordum” dedi. "Kurumsal itibarı zedeleme” ifadesinin “bahane” olduğunu öne süren öğrenci soruşturmaların üniversitede “ses çıkartan öğrencilere baskı aracı” olarak kullanıldığını ifade etti.

'DELİL' FACEBOOK'TA

Yeğen’e soruşturmaya dair 5 Mayıs’taki savunmaya çağrı mektubu 21 Nisan’da geldi. Öğrenci soruşturmanın neye dair açıldığını sorduğunda ise disiplin komitesi başkanından “delil ektedir” yazılı mail geldiğini söyledi.

“Delil” de Yeğen’in herkese açık facebook hesabındaki paylaşımı yer alıyor.

Bu paylaşım Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’ndan Gastronomi ve Mutfak Sanatları öğrencisi Alican Boynak’ın sosyal medyadaki paylaşımları nedeniyle açılan disiplin soruşturmasına dair bianet haberi ve Yeğen’in buna dair yorumu.

'CAPSLİ' PAYLAŞIM DA DELİL OLMUŞTU

Boynak’a açılan soruşturma belgesinde arkadaşları dışında kişilere kapalı Facebook hesabı ile adının yer almadığı bir Twitter hesabındaki paylaşımlara yer verilmişti.

Soruşturmaya neden olan paylaşımların konusu üniversitenin tanıtımlarda yer alan mezunlara “Le Cordon Bleu” imzalı diplomanın verileceği ibaresinin kaldırılmasıyla alakalıydı.

Paylaşımlar arasında diploma konusuna dair bir internet sitesinde yayınlanan haber ile "Elin oğlu diplomaya değil, yaptığın pilava bakar :d" yazısıyla Üniversite Mütevelli Heyeti Başkanı'nın “Capsli” fotoğrafı yer alıyordu.

Boynak, konuyla ilgili ifadesini verdi, soruşturma henüz sonuçlanmadı.

Konuyla ilgili Özyeğin Üniversitesi’yle iletişime geçtik haberin hazırlandığı anda henüz geri dönüş yapılmadı. (bianet)