Barış İçin Akademisyenler imza kampanyalarını tamamlayıp TBMM Başkanına ve dört Başkan Vekiline bir önyazıyla birlikte Bu suça ortak olmayacağız imza metinlerini, 2012 Türkiyeli ve 2015 yurt dışı akademisyen/araştırmacı imzacılar listesini, Türkiye içinden ve yurt dışından gelen destek grupları ve kurumlar listesini gönderdi.

“Ülkemizde herkesin kendini güvende hissettiği koşulların yerleştiği güne kadar bu yönde çaba harcamaya devam edeceğiz” denilen TBMM’ye iletilen ön yazı şöyle:

Barış İçin Akademisyenlerin “Bu Suça Ortak Olmayacağız” başlığıyla, 11 Ocak 2016’da 1128 imzayla kamuoyuna duyurduğu metni, 20 Ocak 2016 itibariyle, Türkiyeli 2012 akademisyen ve araştırmacı imzalamış, metne yurtdışından da 2000’i aşkın akademisyen ve araştırmacı destek vermiştir.

Geldiğimiz noktada, destekleyen herkese teşekkür eder, imza kampanyasını tamamladığımızı duyururuz.

Barış talebini dile getiren bu metne imza vererek düşünce ve ifade özgürlüklerini kullanan akademisyenler, günlerdir aşağılanmaya çalışılmakta, hedef gösterilmekte ve tehdit edilmektedir.

1128 imzacı hakkında Türk Ceza Kanunu ve Terörle Mücadele Kanunu uyarınca soruşturmalar başlatılmıştır.

Meslektaşlarımız arasında gözaltına alınan, yurt dışına çıkma yasağı getirilen, hakkında idari soruşturma başlatılan, işinden atılan, görevinden uzaklaştırılanlar bulunmaktadır.

Bütün bunları haksız ve kabul edilemez buluyoruz.

Barış İçin Akademisyenler olarak, savaştan ve ölümden değil, barıştan ve yaşamdan yanayız. Yaşanan her ölüm için derin bir üzüntü duyuyoruz.

Barış koşullarının sağlanmasını vatandaşı olduğumuz devletten talep ediyoruz.

Ülkemizde herkesin kendini güvende hissettiği koşulların yerleştiği güne kadar bu yönde çaba harcamaya devam edeceğiz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Barış İçin Akademisyenler

www.barisicinakademisyenler.net

(Demokrat Haber)