Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Mersin'de Özgecan Aslan'ın katledilmesiyle ilgili konuştu. Avcı, "Ne kadar tedbir alırsanız alın zaman zaman bu tür müessif olaylarla da karşılaşılabiliyor" dedi. Avcı, "laik ve bilimsel eğitim" boykotlarını da görmezden geldi.

"NE KADAR TEDBİR ALINSA DA..."

Bakan Avcı, kadın cinayetleri konusunda Hükümet'e toz kondurmazken, "eğitim müfredatındaki çalışmalardan" bahsetti ve "gerekli düzenli düzenlemelerin yapıldığını" savundu. Avcı, Özgecan Aslan'ın ölümüyle ilgili şunları söyledi:

"Her ölüm acıdır, genç ölümler daha acıdır. Kadınlarımıza, gençlerimize, çocuklarımıza yönelik şiddetin kaynağında eğitimsizliğin de yattığı söylenebilir, doğrudur. Ama pek çok başka nedenler de var. Biz zaten eğitim müfredatında yaptığımız düzenlemelerle özellikle şiddet konusunda, cinsiyet eşitsizliği konusunda, demokratik eğitim konusunda, farklı görüşlere, tutumlara hoş görüyle yaklaşma konusunda gerekli düzenlemeleri yapıyoruz. Daha da yapmamız gereken şeyler var. Ama ne kadar tedbir alırsanız alın zaman zaman bu tür müessif olaylarla da karşılaşılabiliyor."

BOYKOTU GÖRMEDİ

Avcı, dün gerçekleştirilen, "laik ve bilimsel eğitim" için boykot konusunda sorulan soruya, "2 yıldır Milli Eğitim Bakanlığı yapan, 13 yıldır Milli Eğitim Bakanlığı'nın sorumluluğunu üstlenen bir kadronun üyesi olarak böyle bir iddiayı kabullenmemiz mümkün değil. Zaten vatandaşlarımız da, velilerimiz de bu iddiayı paylaşmıyor olmalılar ki boykot girişimine gerek cevabı, çocuklarını okullarımıza göndererek verdiler" diye cevap vererek, yurdun birçok noktasında gösterilen tepkileri görmezden geldi.

DİYARBAKIR VE DERSİM'İ SUÇLADI

Bakan Avcı, belli illerde boykota katılım olduğunu kabul ederek, "Tunceli ve Diyarbakır'da katılım oldu. Ama onun da başka nedenleri yani laik ve bilimsel eğitim olmadığı için değil, başka nedenleri de işin içine katarak bir organizasyon yapıldığı anlaşılıyor," iddiasında bulundu.