Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 1. Çocuk ve Medya Kongresi'nin bugünkü açılış oturumunda yer alan Medya Okur Yazarlığı oturumuna moderatör olarak katıldı.

Toplantıda konuşmacılara başını sallayarak eşlik edeceğini söyleyen Bakan Avcı, bir zamanlar özel bir televizyonda program yaptığını hatırlattı.

EİNSTEİN ÖRNEĞİNDEKİ 'ATANAMAYAN ÖĞRETMEN ' VURGUSU

Eğitimde temel malzemenin kalem ve kağıt olduğunu söyleyen Bakan Avcı , “Okullarda tablet dağıtım törenlerine katılıyorum zaman zaman. Tabletleri gençlerimize verirken, öncelikle bunun sadece bir araç olduğunu ve bazı şeyleri biraz daha hızlı ve kolay yapmamızı sağlayacak bir araç olduğunu söylüyorum. Tablet bilgisayarlarımız olsun, derslerimizi işlerken bazı konuları izlerken, paylaşırken, veri alırken kullanalım. Ama bizim gerçek üretkenliğimizi ilk dışa vuracak olan ilk başvuracağımız alet bu alçak gönüllü kalemlerimizdir.Temel olan kağıt ve kalemdir" şeklinde konuştu.

Avcı, Albert Einstein'ın izafiyet teorisini atanamayan bir öğretmen olarak Zürih'te memur olarak çalıştığı patent enstitüsünde bilgisayarı olmadan kalem kağıtla oluşturduğunu anlattı.