Arkadaşları, Kader Ortakaya için kaleme aldıkları mektupta, “O’nun yeni bir dünyanın müjdecisi olan özgürlük mücadelesini sevinçle karşılıyoruz. Çünkü, Kader sömürüsüz sınıfsız bir dünya için mücadeleyle gelişecek özgürlüğe koştu” ifadelerine yer verildi.

Kobani'deki direnişe destek amacıyla Suruç sınırına giden Özgür Sanat Girişimi’nin basın açıklaması sırasında askerin müdahalesiyle başından vurularak hayatını kaybeden Toplumsal Özgürlük Parti Girişimi (TÖPG) üyesi ve Marmara Üniversitesi Yüksek Lisans öğrencisi 28 yaşındaki Kader Ortakaya için arkadaşları tarafından bir mektup kaleme alındı.

Mektupta arkadaşları, Kader’le birlikte büyüyen bir ateşi olduğunu ve bu ateşi kucaklaşarak cesaretine ortak olmaya çalıştıklarını belirtiyor. Ortakaya için, “İnsanca ve sömürüsünüz bir dünyanın tılsımının hamallığını yapan sıra arkadaşımız, yoldaşımı ve dostumuz” denilen mektup şöyle devam ediyor:

“BÜYÜYEN YAŞAM ATEŞİNİ KUCAKLIYORUZ”

“Dostumuz, yoldaşımız Kader… Sözün bittiği ve hayatın bu denli ağırlaştığı bu noktada yüreğinin genişliği ile bize ışık tutacak yarınlara senin adına merhaba diyoruz… Seni uğurlamıyoruz. Seninle büyüyen bu yaşam ateşini kucaklamaya çalışıyor ve cesaretine ortak olmaya çalışıyoruz.

“Sen, tekstil atölyelerinden, üniversitelere, üniversitelerden emekçi yoksul mahallerine özgürlük ateşini yüreğinde taşıyıp, insanca ve sömürüsüz bir dünyanın tılsımının hamallığını yapan sıra arkadaşımız, yoldaşımız, dostumuz. Bizler Kader arkadaşımızı sonsuzluğa uğurlamanın acısını yaşarken aynı zamanda yeni bir dünyanın müjdecisi olan özgürlük mücadelesini sevinçle karşılıyoruz. Sevinçle karşılıyoruz çünkü; Kader arkadaşımız sömürüsüz sınıfsız bir dünya için mücadeleyle gelişecek özgürlüğe koştu.”

“ÜZERİNDE EĞRETİ DURACAK GÖMLEĞİ GİYMEDİ”

“İstanbul’un emekçi mahallesinde büyüyen Kader arkadaşımız tekstil atölyelerinde çok erken yaşta çalışmaya başlamıştır. Urfalı yoksul bir ailenin çocuğudur. Çocukluğunu emeği ile emeğini yaşamı ile yoğuran arkadaşımız, atölyelerde çalışırken devrimci mücadele ile tanışmıştır. Mücadele ile tanışma sonrası hem çalışmaya devam etmiş hem de yarım bıraktığı okulunu bitirmiştir.”

“O, gerek okuduğu okullardan, gerekse de bulunduğu her ortamdan özgürlük mücadelesine ne katkı koyabileceği ile ilgilendi. Her zaman ne istediğini bilen ve istediğini almak için sonuna kadar uğraşmaktan yılmayan, mücadeleci bir insandı Kader.”

“Onu gülerken, sıcak bir sohbette heyecanla konuşurken, öğrenme isteğiyle bir konuşmayı pür dikkat dinlerken gördük çok kez ancak; yılgın, bezgin bir halini görmedik gerçekten. Aksine konu ne olursa olsun, yılmanın hiçbir şeyi çözmeyeceğine olan inancıyla, çevresindekilere de güven veren, umut veren bir duruşu vardı. Üzerinde eğreti duracak bir gömleği giymedi hiç bir zaman. Politik kimliği, devrimciliği hayatının her anına taşıyabilen, en basit insani ilişkileri dahi içselleştirdiği o devrimci tarzda kurabilen biriydi Kader.”

“EMEKÇİ HALKLARIN MÜCADELESİNE ONUN BAKTIĞI YERDEN BAKIYORUZ”

“Ve biz şimdi o can parçamızı kaybetmenin öfkesi ile onun dediği gibi kinimizi biliyoruz ve emekçi halkların mücadelesine onun baktığı yerden bakmaya çalışıyoruz. O gagasındaki suyla cehennem ateşini söndürmeye çalışan bir güvercindi. Ve biz şimdi onun acısını yüreğimizin en derin yerinde yaşarken aynı zamanda habercisi olduğu sınıfsız ve sömürüsüz bir dünyanın yolunu açanların önünde saygıyla eğiliyoruz.”

“Berna Güler Müftüoğlu, Fuat Ercan, Kurtar Tanyılmaz, Mehmet Türkay, Özgür Müftüoğlu ve Marmara Üniversitesi Kalkınma İktisadı ve Çalışma Ekonomisi Yüksek Lisans Programından Dostları.”

Kaynak: dokuz8haber/ direnisteyiz.org/ Foto: ANF