Arel Üniversitesi öğrencisi Murat Yurtgül, onlarca arkadaşı ile birlikte Kobani’de yaşayan çocuklar için ihtiyaç malzemeleri götürmek isterken Suruç’ta 20 Temmuz 2015 tarihinde IŞİD’li bir canlı bombanın kendisini patlatması sonucu yaşamlarını yitiren 33 gençten biriydi.

Murat Yurtgül’ün yolunda yürüyen Arel Üniversitesi öğrencileri kış mevsiminde çocukları sıcak tutmak için harekete  geçtiler ve bir dayanışma kampanyası düzenlediler.

Öğrencilerden Devran Erbey; “Bizler bir kez daha savaş mağduru çocuklar için kendi okulumuzda yardım kampanyası başlattık. Murat Yurtgül de yardım için Kobani’ye giderken yaşamını yitiren arkadaşlarımızdan biriydi. Biz onların başlattığı mücadeleye bu şekilde katkı sunarak devam etmek istedik” diye konuştu.

M. Sait Öztunç  “Kış geldi ve savaşın yerle bir ettiği Kobani çocuklarını düşünmek durumunda kaldık. Bu çabamız ile Kobani çocuklarının ısınmalarına bir katkı sunabilirsek bu bize çok iyi gelir” diyor.

Zozan Şahin düşüncelerini “Savaşlar her zaman en çok çocukları vuruyor. Her gün kıyılara vuran çocuk ölümlerini izliyoruz. Bu çok acı bir durum, belki bir şey değil ama, bir nebze de olsa oradaki çocuklar ile olduğumuzu göstermek için böyle bir kampanya başlattık, biriken eşyaların ilk bölümünü göndermek için kolilemeye başladık. Yakında ihtiyaç sahibi çocuklara ulaşmış olacak” diye ifade ediyor.

Hanife Üstüne, “Uzun yıllardır devam ediyor bu coğrafyada savaşlar, adeta savaşlar ile açtık gözümüzü, bir büyüdük ve savaşlar yeni halleri ile devam ediyor. Bu savaşlar bizim de canımızı çok acıtıyor. Bir şekilde bir şeyler yapmak istiyoruz, bu kez yardım kampanyası ile desteğimizi çocuklara göstermek istedik” diyor.

Yardım için çalışmalarına devam edeceklerini ifade eden gençler  “Suruç’u, bütün ölen yoldaşlarımızı, Kobani’deki çocukları unutmamak için çalışmalarımızı Murat Yurtgül’ün kurucusu olduğu öğrenci kulübünde çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diyorlar. (Ercan Jan Aktaş / Demokrat Haber)