Dicle Üniversitesi'nde Hizbullah taraftarı olduğu belirtilen grubun yurtsever öğrencilere saldırısıyla başlayan olaylara ilişkin olarak Antikapitalist Müslümanlar'dan çağrı geldi

Antikapitalist Müslümanlar, iki tarafa da çağrıda bulunarak, "Tarafların kanaat önderlerinin gençlere çok açık bir çağrıyla eylemlere son vermesini ve bir daha karşı tarafa yönelik sözlü ya da fiili şiddette bulunmaması yönünde beyanda bulunmaları gerektiğini düşünüyoruz" denildi.

HİZBULLAH'A SERT ELEŞTİRİ

Çağrıda Hizbullah gençliği sert bir dille eleştirilirken, "'Hizbullah' olarak bilinen İlim/Mustazaflar camiası polislerin arkasında kalaslarla, sopalarla ve tekbirlerle verdiği pozlardan utanç duymalıdır" ifadelerine yer verildi.

"OLAYLARIN BU HALE GELMESİNDE ESAS ROL POLİSİN"

Açıklamada polisin rolüne dikkati çeken Antikapitalist Müslümanlar, "Şu ana kadar olayların bu hale gelmesindeki esas rolü polisin oynadığı, gerek bölgedeki arkadaşlarımızın bildirimleri gerekse olaylardan yansıyan fotoğraflardan açıkça anlaşılmaktadır. Bu kavga sömürücülere yaramaktadır. Tarih gerçekleri ortaya çıkaracak ve hesabını soracaktır bundan kimsenin şüphesi olmasın. Şuanda her iki tarafın da yapması gereken tek şey gözaltındakilerin serbest bırakılmasını sağlamak ve protestolara, sözlü ve fiili saldırılara son vermektir," dedi.

YURTSEVER ÖĞRENCİLERE ÇAĞRI

"Bu bağlamda Altan Tan’ın mesajını ve Mehmet Göktaş’ın konuşmasını önemsiyor ve tarafların da bu açıklamaları dikkate alması gerektiğine inanıyoruz," diyen Antikapitalist Müslümanlar, açıklamada, yurtsever öğrencilerin ‘Kutlu Doğum Etkinlikleri’ de dahil olmak üzere düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamındaki tüm söylem, eylem ve etkinliklere karşı engelleyici, karşı çıkıcı bir tavır takınmadıklarına ve asla takınmayacaklarına da  dair bir açıklama yapmaları gerektiğini belirtti.