"Katliam varsa ders yok" diyerek tüm üniversitelere Reyhanlı katliamını protesto çağrısı yapan ODTÜ'lü öğrencilerin Dışişleri Bakanlığı'na yaptığı yürüyüşe polis müdahale etti. Ankara Üniversitesi Cebeci Kampusu önünde başlayan eyleme de müdahale eden polis ile öğrenciler arasında çatışmalar çıktı, 4 öğrenci yaralandı.

ODTÜ'DE MÜDAHALE

ODTÜ'de, Fizik bölümü önünde bir araya gelen yüzlerce öğrenci, "Reyhanlı için yasta, halkların kardeşliği için ayaktayız", "Hatay'ın hesabı sorulacak", "Gençlik hesap soruyor", "Emperyalizm yenilecek, direnen haklar kazanacak", "Yaşasın halkların kardeşliği" yazılı döviz sloganlarla A1 kapısına doğru yürüyüşe geçti.



Kampus çıkışında bekleyen çok sayıda çevik kuvvet polisi ve TOMA, öğrencilere gaz bombaları ve tazyikli su ile müdahalede bulundu.

HACETTEPE'DEN ODTÜ'YE GİTMEK İSTEYEN ÖĞRENCİLERE DE MÜDAHALE

Öte yandan Hacettepe Üniversitesi Beytepe kampüsünden ODTÜ'ye gitmek için yola çıkan öğrenciler de polis müdahalesine maruz kaldı.



ANKARA ÜNİVERSİTESİ'NDE 4 ÖĞRENCİ YARALANDI

Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü'nde biraraya gelen yüzlerce öğrenci, Reyhanlı saldırısını protesto etmek için Dışişleri Bakanlığı'na yürümek istedi. Ancak kampüsün çıkışında bekleyen polis öğrencilerin yürüyüşüne izin vermedi.

 Kampüsün içinde yürümeye başlayan öğrencilere polis, gaz bombası ile müdahale etti. Çok sayıda gaz bombası ile öğrencilere müdahale eden polis ile öğrenciler arasında Ziya Gökalp Caddesi'nde çatışmalar yaşandı.

 Polisin kullandığı yoğun gazdan, çok sayıda kişi etkilenirken, 4 kişinin de yaralandığı görüldü. Kampüsün içine gelen ambulanslar ile yaralı öğrenciler, Ankara Numune Hastanesi'ne kaldırıldı.

Başına gaz bombası isabet eden Abidin Yılmaz ile yüzüne gaz bombası isabet eden ve ismi öğrenilemeyen bir öğrencinin durumunun ağır olduğu öğrenildi. Ayrıca kampüsün içinde olan öğrenciler de sınıflardan aldıkları sıralarla kampüsün içine barikat kurdu. Çatışmalar Ziya Gökalp Caddesi'nde devam ediyor. Polisin gaz bombalı müdahalesine öğrenciler, taşlarla karşılık veriyor.

Öğrenciler, "Davutoğlu istifa", "Reyhanlı halkı yalnız değildir", "AKP besliyor, ÖSO vuruyor" sloganları atıyor. (ETHA, ANF / Fotoğraflar: SoLportal, Muhalefet.Org)