AKP'nin öğrencilerin özel yaşamlarına müdahalelerini protesto eden Öğrenci Gençlik Sendikası Genç-Sen Kredi Yurtlar Kurumu'nun Ankara'da ki temsilciliğini işgal Etti.

Öğrencilere özel güvenlikler müdahale etti. Genç-Sen üyeleri Gezi direnişine katıldıkları için yurttan atılan öğrenciler geri alınana kadar işgali bitirmeyeceklerini açıkladılar.

Başbakan Erdoğan'ın bugün basına yansıyan "Kız-erkek öğrenci aynı evde kalamaz. Muhafazakar demokrat yapımıza bu ters. Talimatını verdik, denetimi yapılacak" sözleri tartışılmaya devam ederken Genç-Sen öğrencilerin yaşamlarına müdahale eden uygulamalara karşı KYK'nın Ankara'daki binasını işgal etti.

Genç-Sen yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"AKP özel yaşama müdahale çabalarını ayrımcı politikalarla sürdürme peşinde. Alkol yasağından, tribünlere müdahalelerden, kürtaj yasağından ve ‘en az üç çocuk’ söylemlerine şimdi de üniversite öğrencilerini evlendirme çabaları başlamış durumda.

Daha önce 4+4’lerle ve liselerde evlenen öğrenciler için yapılan düzenlemelerden sonra AKP şimdi de gözünü üniversitelilere dikti. Gençlik ve Spor Bakanlığının yaptığı düzenlemelerle artık evlenen üniversite öğrencilerinin kredi geri ödeme zorunluluğu kaldırılacak, krediler bursa çevrilecek, evli üniversite öğrencileri için yurtlar ücretsiz kullanıma açılacak.

Yüz binlerce öğrencinin yoksulluğun eşiğinde ve çoğu zamanda o eşiğin altında yaşadığı Türkiye’de evlenen öğrencilere geri ödemesiz burs verilmesinin tek amacı üniversitelileri genç yaşta evlendirme, sistem içi yaşama çekerek isyan potansiyellerini yok etme ve yeni ucuz iş gücü üretiminde yeni bir kanal açma çabasıdır.

Şaibeli yurt atamalarının söz konusu olduğu bir durumda AKP tarafından evli öğrencilere yönelik ücretsiz yurt uygulaması barınma sorunu yaşayan öğrencileri evliliğe teşvik etme çabasından başka bir şey değildir. Düğün havalarını şimdiden çalmaya başlayan AKP iktidarını uyarıyoruz; kambersiz düğün olmaz!

Öğrenci Gençlik Sendikası olarak AKP’nin bu ayrımcı politikalarına geçit vermeyeceğiz. Yoksul öğrencileri para zoruyla evlendirmeye çalışan AKP’ye izin vermeyeceğiz. Asıl düğün şimdi başlıyor." denildi. (gazeteport)