Ankara Üniversitesi'nde okuyan Kürt öğrenciler, gece saatlerinde evlerine girmek üzereyken, çevreye gizlenmiş ırkçı bir grubun sopa ve bıçaklı saldırısına uğradı.

Ankara Üniversitesi'nde (AÜ)  Cebeci Fakültesi çevresinde Fakülteler Mahallesi'nden oturan öğrencilerin evlerini önünde bulunan çalılığa gizlenen 3-4 kişilik ırkçı grup öğrenci Cafer K. ve Başak Ç.'yi bıçak ve sopalarla yaraladı.

Cafer K. sırtından 3 ayrı bıçak darbesi alırken, Başak Ç. ise karnından ağır yaralandı.

Başak Ç.'nin hastaneye kaldırıldığında hayati tehlikesi olduğu belirtilirken, Başak Ç. ve Cafer K.'nin şu anda sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Öğrencilerin hastaneye kaldırılmasının ardından Cafer K. sabaha karşı polislere ifade verdi.

Yüksekovalı olduğunu söylediklerinde polislerin kendilerine suçlu muamelesi yaptıklarını aktaran Cafer K., yaşadıklarına ilişkin şunları söyledi: "Kürt olduklarımız öğrendiklerinde bize 'siz kavga etmişsiniz' demeye başladılar. Saldırıya uğradığımıza inanmadılar. 'Yalan söylüyorsunuz' dediler. Sonra 'o kadar kızla gece vakti ne yapıyorsunuz' gibi alakasız sorular sordular. Bize suçlu muamelesi yapmaya başladılar."

OLAY YERİ İNCELEMESİ YAPILMADI

Öte yandan öğrencilerin ölümden döndüğü saldırıya dair mahalle sakinlerinden alınan bilgilere göre, polis olay yerinde inceleme yapmadı.

(Kaynak: DİHA)