Ankara Üniversitesi Cebeci Yerleşkesi’nde yemekhane fiyatlarına yapılan zamlardan sonra boykot, işgal ve alternatif yemekhane kurmak gibi bir dizi eylem ve etkinlik örgütleyen üniversiteliler, Rektörlük soruşturmasına maruz kaldı.

Üniversitelilerin parasız, nitelikli ve doyurucu beslenme hakkı talebini yazdığı pankartın ve eylemlerin “kamu düzenini bozmak” suçu olduğunu iddia eden Ankara Üniversitesi Rektörlüğü, öğrencilerin taleplerini de belirlemeye kalkıştı.

Açılan soruşturmaların gerekçesi olarak “öğrenci taleplerini aşan istemler” denildi.

Soruşturma tebligatında şu ifadeler yer aldı:

"Yemekhane eylemine başladığınız, Hukuk Fakültesi öğrenci yemekhanesi önünde öğrenci taleplerini aşan istemler ile izinsiz pankart açtığınız, yemekhaneler içerisinde fiş kesim noktalarını engelleyerek öğrencilere yemek ücreti vermelerini önlediğiniz böylece kamu düzenini bozduğunuz” iddiaları ile ilgili olarak Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği hükümleri uyarınca açılmış olan disiplin soruşturmasında soruşturmacı olarak görevlendirilmiş bulunmaktayız."

Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği’nde ise “öğrenci istemleri/taleplerinin sınırı” diye bir başlık yer almıyor. (Kolektifler.net)