Antalya'da düzenlenen 19'uncu Milli Eğitim Şurası'nda, Eğitim Bir Sen'in okul öncesinde 'değerler eğitimi' ile ilkokul 1'inci, 2'nci ve 3'üncü sınıflarda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin zorunlu hale getirilmesi yönündeki önerisi görüşülerek, komisyon kararı alındı. Komisyonun bu kararı, şura genel kurulunda görüşülecek.

Eğitim Bir Sen Genel Başkan Yardımcısı Ali Yalçın, Öğretim Programları ve Haftalık Ders Çizelgeleri grubunda alınan karara ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

“Okul öncesi döneminde çocuklara değerler eğitiminin verilmesi önerimiz oldu. Bu öneri komisyon tarafından tartışıldı ve oylanarak kabul edildi. Bunun bir ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz.

Yine ilkokul düzeyinde 1, 2 ve 3'üncü sınıflarda, anayasanın 24'üncü maddesi gereği ilkokul 4 ve ortaokullarda zorunlu olan din kültürü ve ahlak bilgisi dersinin bu üç sınıfta verilmeyişinin şurada görüşülmesini özellikle teklif ettik. 1, 2, 3'üncü sınıflarda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin Anayasa'nın zorunluluğu ilkesi gereği verilmesi önerimiz oylanarak kabul edildi."

DEĞERLER EĞİTİMİ: DİN VE AHLAKİ KONULAR

Yalçın, okul öncesi 'değerler eğitim'yle ilgili bir soru üzerine ise, "Bizim önerimiz okul öncesinden itibaren din kültürü ve ahlak bilgisi dersinin verilmesi şeklindeydi. Ancak komisyon kararı yazılırken okul öncesi için ifade 'değerler eğitimi' olarak yazıldı. Değerler eğitimi de zaten din ve ahlaki konulardır" diye konuştu. (Hürriyet)