İstanbul’da Emek Gençliği üyeleri Alman Konsolosluğuna kırmızı boya atarak patriot füzelerinin Türkiye’ye konuşlandırılmasını ve Hollanda ve Almanya'dan yabancı askerlerin getirilmesini protesto ettiler.

Bugün, Konsolosluk yakınlarında bir araya gelerek “Emperyalist savaş örgütü NATO, Ortadoğu’dan defol” pankartıyla Konsolosluk önüne yürüyen Emek Gençliği üyeleri, AKP’ye ve NATO’ya tepki gösterdi. Eylemde sık sık, “Katil NATO Ortadoğu’dan defol”, “Alman askeri olmayacağız”, “İçerde dışarıda savaşa hayır” sloganı atıldı.

Adana ve Kahramanmaraş’a konuşlandırılacak olan füzelerin Ortadoğu’da barış ikliminin yaratılmasının önüne geçeceğini söyleyen Emek Gençliği üyeleri, “Türkiye’yi Ortadoğu’da emperyalistlerin karakolu haline getirecek olan bu füzeler, AKP hükümetinin komşularla sıfır sorun politikasının iflas ettiğinin en açık göstergesidir. AKP Hükümetinin meclisin onayına gerek bile duymadan kabul ettiği Patriotlar Türkiye halkları için kabul edilemezdir. “Bölgesel güç- Lider ülke” söylemleriyle emperyalist güçlerin Ortadoğu’daki taşeronluğuna soyunan AKP hükümeti olası bir savaş durumunda Türkiye halklarına ve gençliğe karşı sorumlu olacaktır” dedi.

Hükümetin Türkiye’deki halklara karşı kini körüklediği ve şimdi de egemenlerin çıkarları için Türkiye halklarını başka bir savaş ihtimaliyle karşı karşıya bıraktığı savunulurken, “Yıllardır içeride Kürt halkına karşı yürütülen saldırıların sonuçları gün gibi ortadayken bölgede çıkacak olası bir savaş ölümlerin, dolayısıyla acıların artmasına sebep olacaktır” denildi.

‘PATRİOT DEĞİL BARIŞ İSTİYORUZ’

Türkiye gençliği olarak savaş bataklığında yok olmak istemediklerini söyleyen Emek Gençliği, “Egemenlerin çıkarları için komşu ülkelerle düşman olmak istemiyoruz. Bu yüzden emperyalist savaş örgütü NATO’yu da, yabancı askerleri de, Patriot’ları da topraklarımızda görmek istemiyoruz. Halkların kardeşliği ve barış için sesimizi yükseltiyoruz” diye konuştular.

Tüm gençleri savaşı durdurmak için mücadele etmeye çağıran Emek Gençliği üyeleri, “Savaş kan ve ölüm demektir. Almanya da Türkiye’ye patriot ve asker göndererek bu vahşete ortak olacaktır” diyerek Alman Konsolosluğuna içerisinde kırmızı boya olan şeffaf balonlar fırlattı. Konsolosluğun pek çok yeri kırmızıya boyandı. Almanya’nın Türkiye’ye patriot gönderme kararı Merkel hükümeti dışında Sosyal Demokratlar ve Yeşiller tarafından da desteklenmişti. Karara sadece Die Linke (Sol Parti) karşı çıkmıştı. (Demokrat Haber)