"Küpe takan erkek cehennemliktir", "Hz. Ali'yi seven namaz kılmaz mı?" , "Kızların ve erkeklerin yan yana oturması zinadır" diyen, Alevileri, Hıristiyanları ve Musevileri 'sapkın' olarak nitelendiren Din Kültürü Öğretmeni'ne soruşturma açılmadı. Üstelik aynı öğretmen Bakanlık kadrosuna alındı.

'BUNU BEN DEĞİL KUR'AN SÖYLÜYOR'

İstanbul Fatih Davutpaşa Lisesi'nde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeninin sarf ettiği ayrımcılık ve nefret söylemi içeren sözler daha önce soL Portal tarafından gündeme getirilmişti.

Alevilere hakaretler eden, Aziz Nesin'i hedef alan öğretmene ve buna sessiz kalan okul yönetimi hakkında, "Hz. Ali'yi seven namaz kılmaz mı?" , "Kızların ve erkeklerin yan yana oturması zinadır" gibi sözler sarf ettiği için soruşturma açılmıştı.

Aynı öğretmen bir süre sonra Alevileri sapkınlıkla suçladı. Derste tahtaya "Sapkınlar" ve "Doğru yoldakiler" şeklinde iki yol çizip Hıristiyan, Musevi ve Alevileri sapkın olmakla suçlayan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni, ders anında tepki gösteren öğrencilere ise "Bunu ben değil Kur'an söylüyor" demişti.

Bu skandal ifadeler üzerine konu, CHP Milletvekili Ali Özgündüz aracılığıyla Meclis gündemine soru önergesi ile taşındı.

İDDİALAR KANITLANMAMIŞ

Özgündüz'ün verdiği soru önergesini yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, iddiaların kanıtlanamadığını öne sürdü ve öğretmen hakkında bir işlem yapılmadığını söyledi.

İşte o yanıt:

"İstanbul Valiliğince konuya ilişkin olarak; Bahsi geçen öğretmenin branşının Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi olduğu, 02.04.2009 tarihinde 4B kapsamında sözleşmeli olarak göreve başladığı ve 14.06.2011 tarihinde Bakanlık kadrosuna geçtiği,

İnternet sitesinde yer alan iddiaların ihbar kabul edilerek öğretmen hakkında inceleme başlatıldığı, ancak soruşturma açılması için gerekli suçların sübut etmediği, bu nedenle öğretmen hakkında herhangi bir yaptırım uygulanmadığı belirtilmektedir."