Cumhuriyet gazetesinden Abidin Yağmur'un haberine göre, Mersin Atatürk Lisesi 9. sınıf öğrencisi G.K, seçmeli ders olarak müzik ve beden eğitimini seçti ancak okul idaresi öğrenciye seçmeli ders olarak Kuranı Kerim ve Bilgi Kuramı derslerini yazdı. Baba Gazi K. Alevi olduklarını, kızının bu derslere girmesini istemediğini dilekçe ile bildirdi ancak okul idaresi öğrencinin derslere girmemesi durumunda devamsızlıktan kalacağını belirterek “Derslere girsin, gerekirse kulaklığını taksın müzik dinlesin. Ya da ders saatinde rehber öğretmen odasına gitsin” önerisinde bulundu. Dersin cami imamı tarafından verildiğini belirten baba Gazi K. “Çocuğumun okul başarısı bu olaylar yüzünden etkilendi. O seçmeli derslerin olduğu günler okula gitmek istemiyor” dedi.

MAHKEMEYE GİDİYOR 

Baba Gazi K. şu ifadeleri kullandı: “Çocuğum neden sınıf arkadaşlarınca bir sataşmaya maruz kalsın? Hem zorunlu din dersi varken bu seçmeli derslere girilmesi için neden baskı yapılıyor? Çocuğu bir süre o derslere göndermedim. Ancak cep telefonuma bir mesaj geldi ve ‘çocuğunuz devamsızlıktan kalabilir’ denildi. Çünkü o iki seçmeli derse girmediği zaman tüm gün yok yazılıyormuş. Bunun üzerine rapor aldık ve çocuk derse gitmedi ama bu kez de raporda belli bir günden sonra geçersiz olur, yine yok yazılır denildi. Şimdi çocuğum mecburen bu derslere giriyor.”

Gazi K. Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mersin Valiliği’ne başvurduğunu, CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı’nın da Başbakan Ahmet Davutoğlu’na konuyla ilgili soru önergesi verdiğini belirterek “Dilekçelerime ve soru önergesine verilecek yanıtları bekliyorum. O yanıtlar geldikten sonra hakkımı mahkemelerde arayacağım” dedi.