Akademisyen Neşe Özgen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında Akademisyenler Bildirisi’ni imzalayan akademisyen ve araştırmacılara ve destekleyenlerin tümüne yönelik olan ve tekrarından hicap duyduğum hakaretleri nedeniyle tazminat davası açtı.

Bianet’ten Çiçek Tahaoğlu’nun haberine göre; Neşe Özgen, dava gerekçesinde gazetelerde Cumhurbaşkanı’nın ifadelerinin tekrarı olan sözlerle akademisyenler hakkında birçok hakaret yayınlandığını, akademisyenlerin insan haklarının açıkça zedelendiğini, düşünce, ifade ve yaşama haklarının tehdit altına girdiğini ifade etti.

Özgen, dava gerekçesinde şu ifadelere yer verdi:

“Alçak’, ‘zalim’, ‘kapkaranlık’, ‘cahil’, ‘tiksinti verici’, ‘vatan haini’, ‘lümpen’, ‘terör örgütünün maşası’, ‘ahlaksız’, ‘mandacı artığı’, ‘ruhu kirlenmiş’ gibi kişilik haklarımı ihlal eden, akademik kimliğimi aşağılayan bu ibareleri, ifadeleri; Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanlığı görevini benim adıma yürütmekte olan bir Cumhurbaşkanı’nın ağzından duymayı da kabullenmeyeceğim.”

YASALAR CUMHURBAŞKANI İÇİN DE GEÇERLİ”

Dört akademisyenin “neden ve nasıl suçlandıkları henüz savcılık tarafından izah edilemeyen bir şekilde” tutuklandığını belirten Özgen, bu hakaretlerden cesaret alan kimi gizli/açık sosyal hesaplar tarafından hedef gösterildiğini ve can güvenliğinin tehdit edildiğini söyledi.

Özgen, T.C. yasalarının herkes için olduğu kadar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için de geçerli olduğunu vurgularken, “TC vatandaşlarının hiçbirisine, Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olarak bu sözleri söylemeye ve insan aşağılaması görevleri arasında değildir. Cumhurbaşkanının görevleri arasında vatandaşlarının ifade özgürlüğüne yönelik suçlamalar yöneltmek ve mahkemelere sözlü emirler vermek de bulunmaz” dedi.

(Kaynak: Bianet)