Afyon Kocatepe Üniversitesi'nde okuyan Kürt öğrenciler iki gün boyunca ırkçı grupların saldırılarına maruz kaldı. Okul dışından gelen ve 'ülkücü' oldukları söylenen grupların katıldığı, satır, sopa ve bıçakların kullanıldığı  saldırılarda ikisi  kadın çok sayıda öğrenci darp edildi.

ANF'den Sedat Sur'un haberine göre; saldırılara maruz kalan Kürt öğrencilerden ismini vermek istemeyen biri,  saldırıların her sınav döneminde şiddetlendiğini söylüyor. Aynı öğrenci "son saldırıların, yıllardır  okul yönetimi, polis ve ülkücülerin organizasyonu ile Kürt öğrencileri üniversiteden uzaklaştırmak amacı kapsamında yapıldığını" ifade ediyor. ANF'de yer alan habere göre; Kürt öğrenci iki gün süren 'ülkücü' saldırıları şöyle anlatıyor:

SALDIRI SÖZLÜ TACİZ VE TAKİP İLE BAŞLADI

İlk olarak 24 Aralık Salı günü İktisadi İdari Bilimler Fakültesi önünde saldırıya uğradıklarını aktaran Kürt öğrenci, ''Dün ikinci öğretim dersi için okuldaydık saat 18:00 civarıydı İktisadi İdari Bilimler Fakültesi önünde  ülkücü bir grup bizi sürekli  takip ediyordu. Sözlü taciz ve takipteki kişi sayısı artınca özel güvenlik görevlisine durumu anlattık,  takip edildiğimizi,  tacize uğradığımızı söyledik. Güvenlik bizi kendince kontrol ediyordu. Biz  4 kişi, ülkücüler 20-25 kişiydi ve sadece 1 güvenlik görevlisi vardı. Ülkücülerin sayısı arttıkça endişemiz arttı, polisi aradık.   2 sivil polis geldi benim adımı aldı. Biz polisle konuşurken kantinden arkadaşlarımızın çıkarıldığını gördük ve ardından 25-30 kişilik grubun saldırısına uğradık''dedi.

POLİS SALDIRIYA GÖZ YUMUYOR

Fakültenin içine girip kapıları kilitlediklerini anlatan öğrenci şöyle devam etti: "Ülkücüler fakültenin önünden ayrılınca bizde çıktık. Diğer fakültelerden gelen arkadaşlarımıza saldırıyorlardı. Saldırı rektörlüğün önüne kadar taşındı.Bu saldırılar sırasında polis ortalıkta yoktu. Sadece 4 güvenlik görevlisi vardı.Onlarda saldırıları engellemek için hiçbir şey yapmadılar''.

KÖYDEN GELEN ÜLKÜCÜLER DE SALDIRDI

Rektörlük önünde 200 kişilik bir ülkücü grubun tekrar kendilerine saldırdığını belirten Kürt öğrenci ''Sopa ,taş ve satırlarla bize saldırdılar. Bu sırada polis gelerek ülkücüleri uzaklaştırmak, gözaltına almak yerine sadece araya girdi. Olaylar devam ederken okulun karşısındaki Erenler Köyü'nden akın akın ülkücü geliyordu. Kampüs girişindeki turnikelerden atlayıp turnikeleri kırarak üzerimize geldiler polis ve Toma araya girdi . Ama ülkücülere herhangi bir müdahalede bulunmadı'' diye konuştu.

İKİ KADIN ÖĞRENCİ KAÇIRILMAK İSTENDİ

Saldırıların Çarşamba günü de devam ettiği bilgisini veren öğrenci, dünkü saldırının ANS Kampüsü yanındaki Çiğiltepe KYK yurdu önünde gerçekleştiğini ifade etti.

Kürt öğrenci 25 Aralık günü yaşanan saldırılara ilişkin şunları söyledi: ''İki kadın arkadaşımızı ülkücüler zorla arabaya bindirmeye çalışmışlar kadınlar karşı koyunca dövmüşler ve arabayla uzaklaşmışlar arkadaşlar şuan karakolda."

Çarşamba'yı Perşembe'ye bağlayan gece saat 01.30'da ırkçı gruplar bu kez öğrencilerin yaşadığı mahallede bıçaklı saldırı girişiminde bulundu.

HER SINAV DÖNEMİNDE ORGANİZE SALDIRILAR

Sınavlar yaklaştığına  ve her sınav döneminde saldırıların şiddetinin  arttığına dikkat çeken Kürt öğrenci, "Okulu uzayan onlarca kişi var. Devletin geri ödemeli verdiği aylık 280 lira kredi ile geçinen insanlar okula gidemiyor. Eğitim hakkımız elimizden alınıyor, okul idaresi-polis ve ülkücüler birlikte hareket ediyor. Okul idaresi onları koruyor, can güvenliğimiz yok bu son saldırılarda özellikle kadın öğrenciler hedef alındı'' şeklinde konuştu.

Ülkücülerin polisin göz yumması ile mahallelerine kadar gelerek satırlı bıçaklı saldırılar gerçekleştirdiğini dile getiren Kürt öğrenci şunları ekledi:  ''Yıllardan bu yana polis-okul idaresi ve ülkücülerin organize saldırıları ile Kürt öğrenciler üniversiteden uzaklaştırılmak isteniyor. Can güvenliğimiz yok, okul hayatı bize zehir ediliyor."