Afyon’da Oruçoğlu İlkokulu’nda 2 sınıf boşaltılarak kadın ve erkekler için ayrı ayrı mescit yapıldı. Üstelik okul camiye 50 metre uzaklıkta. Eğitimde Türkiye 52’ncisi olan Afyon’da 500 derslik açığı bulunuyor.

Cumhuriyet gazetesinden Huriye Mazi'nin haberine göre; Afyon Milli Eğitim Şube Müdürü İbrahim Özkul’un geçen yıl “Bundan sonra okulları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleri yönetecek. Okul müdürleri onların izni olmadan bir karar almayacak” diye talimat verdiğinin ortaya çıkmasının ardından şimdi de derslikler boşaltılıp mescit yapılmaya başlandı.

Afyon’da Oruçoğlu İlkokulu’nda 2 sınıf boşaltılarak kadın ve erkekler için ayrı ayrı mescit yapıldı. Sınıflar boşaltılarak yerlere halılar serilip dolaplar konuldu. Mescit odalarının kapısına ise “dinlenme odası” yazıldı. Üstelik okulun hemen bitişiğinde 50 metre mesafede Özerler Camisi bulunuyor.

Eğitimde Türkiye 52’ncisi olan Afyon’da 500 derslik açığı var. Bu da 24 derslikli 21 okul anlamına geliyor. Derslik sıkıntısından dolayı 31 okulda halen ikili öğretim yapılırken 2 bin öğretmen açığı olması da eğitimin durumunu gözler önüne seriyor