Eşarp ve şal, tesettür giyimin en önemli parçası olmakla birlikte; doğru eşarp seçimi, eşarbın giyilen kıyafetle uyumlu biçimde kombine edilmesi de bir o kadar önemlidir.

Eşarp Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Öncelikle mevsimine uygun kumaş olması elzemdir.  Sıcak zamanlar için pamuklu kumaşlar ideal bir tercihken, soğuk mevsimler için en ideal seçim, yünlü kumaşlar olacaktır.

Eşarp seçerken dikkat edilecek diğer husus, kombine edilen kıyafetle oluşturacağı uyum ve dengedir. Hem renk, hem desen hem de kumaşı elbise ile uyum içinde olmalıdır.

Genelde elbise düz bir kumaştansa, eşarbın desenli olması, özellik tek parça olan elbiseleri tek düzelikten çıkarır. Uygun ayakkabı ve çanta seçimi de kıyafetin hareket kazanmasını sağlar.

Elbise ve eşarbın renk uyumu da önemlidir. Gerek renk gerek desen olarak uyum ararken bunun illa koyu renk üstüne açık renk; ya da desenli bir elbise üstüne sade bir eşarp olarak düşünülmesi gerekmez. Bazen tezat olandan da hoş bir görünüm çıktığını unutmamak gerekir.

Tesettür giyimde kendine has çizgisi, her mevsime ve ortama uygun seçenekleriyle tesettür giyimde gözden kaçırılmayacak bir isim olan Zülays tesettür giyim, tesettür giyimin en önemli aksesuarı olan başörtüsü ve şal modelleri de dikkate değerdir.

Yeni şal modelleri ile her tarza ve kombine uyumlu eşarp ve şallarıyla Zülays tesettür giyim, kumaş seçiminde olduğu gibi renk yelpazesini de geniş tutmaktadır.

Gerek renk, gerek kumaş seçimiyle yalnızca orta ve orta yaş sütü kadınlara değil, genç kesime de hitap eden eşarp modelleri, abiye, spor, şık, gündelik giysilere uyumlu, her mevsime karşılık gelecek çeşit çeşit kumaş türlerinden imal edilmiştir.

Şık kıyafetlerin tamamlayıcısı olan simli başörtülerde siyah, koyu mor, gülkurusu, gri, yavruağzı, mürdüm, koyu yeşil, bronz kahve ve koyu gri olmak üzere bir çok renk zenginliğiyle her renge uyum sağlayacak, şık kombin oluşturmada kolaylık yaratacak başörtüleri imal etmiştir.

Sadece şıklık gerektiren zamanlarda değil, gündelik hayatta da rahatlıkla kullanılacak jazz serisi ise çok hafif ve incedir.

Genç şal modelleri olarak da önerebileceğimiz jazz serisinin ütü gerektirmeyen yapısı, hayat ritmi koşturmayla geçenler için kolaylık sunmaktadır. Bakımlı ve özenli görünüm için ayrıca ütüye zaman ayırmaya gerek kalmaz.

Şifon türlerinin en dayanaklısı olan krep şifon kumaşıyla imal edilen şallar da pek çok renkten oluşan çeşitleriyle, tesettür giyimi seçen kadınlara bir seçenek çokluğu sağlamaktadır. Yıkama sonrası solmayan bir kumaş türü olması da bu şalların cazip yanlarından biridir.

Fitilli astra medine ipeği kumaşından imal edilen şallar da gündelik hayatın ritmine uyumlu kombinler için ideal seçim olacaktır.  Koyu mor, yeşil, haki, mürdüm, vizon gibi pek çok rengin mevcut olduğu şalların makinede yıkanmaz özellikte olduğunu söylemeden geçmeyelim.

Tesettür giyimde kendine has çizgisiyle, hem giyimde hem aksesuarda kullanıcıya pek çok seçenek sunan Zülays giyimin internet adresinden zevkinize göre seçim yapabilir, her mevsime uygun kumaş ve renk seçenekleriyle kombin oluşturmakta kolaylık yaşayabilirsiniz.