Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun 26 Kasım’da Urfa’da planladığı halk buluşmasına valilik, 21 Kasım ile 5 Aralık tarihleri arasında 15 günlük toplanma ve gösteri yasağını gerekçe göstererek izin vermedi.

Bu arada Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Urfa’da 3 Aralık tarihinde toplu açılış mitingi düzenleyeceği duyuruldu.

Gelecek Partililer AK Parti’nin etkinliğine izin verilirken kendi etkinliklerine izin verilmemesine tepki gösterdi.

DAVUTOĞLU: ÖZGÜRLÜK SİZE YASAKLAR BİZE Mİ?

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu Urfa Valiliği’nin kararına tepki göstererek sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Özgürlük size, yasaklar bize mi? Bu da geçer Ya Hû!” dedi.

Gelecek Partisi Urfa İl Başkanı Abdullah Yeşil konuya dair yaptığı açıklamada, “Genel Başkanımızın katılacağı bir halk buluşması için Şanlıurfa Valiliği’ne 2 defa müracaat ettik. Birincisi 29 Ekim 2022 tarihinde Novada AVM yanında halk buluşması düzenlemek istedik. Tarafımıza trafik aksayacağından olumsuz cevap verildi. İkincisinde ise 26 Kasım 2022 tarihinde halk buluşması için izin talebinde bulunduk ve AK Parti Genel Başkanı’nın o tarihte Urfa’da miting yapacaklarını söyleyerek tarafımıza olumsuz cevap verildi. Yine Şanlıurfa Valiliği 15 günlük miting ve gösteriler için yasak kararı verdiği halde 15 günlük süre dolmadan AK Parti’ye miting için izin vermiştir” ifadelerini kullandı.