Millet İttifakı'nda yer alan ve milletvekilliği seçimine CHP listelerinden giren Gelecek Partisi'nde, vekil seçilen 9 genel başkan yardımcısı görevlerinden ayrıldı.

Yeni dönemde TBMM'de 10 milletvekilliyle temsil edilecek olan Gelecek Partisi'nden yapılan açıklamaya göre, milletvekili seçilen genel başkan yardımcıları görevlerini başka isimlere devretti.

Ankara Milletvekili seçilen Nedim Yamalı’dan boşalan Siyasi İşler Başkanlığı’na Seçim ve Hukuk İşleri Başkanı Ayhan Sefer Üstün getirildi.

Üstün’ün yerine Seçim ve Hukuk İşleri Başkanlığı’na Alaattin Fırat atandı.

İstanbul Milletvekili olan Teşkilat Başkanı Selim Temurci ise görevini Parti Yönetim Kurulu üyesi ve eski milletvekili Ömer Ünal’a devretti.

Denizli Milletvekili seçilen Kültür ve Sanat Politikaları Başkanı Sema Silkin Ün'ün görevini ise Burçak Başbuğ Erkan yürütecek.

İstanbul’dan milletvekili seçilen bir diğer isim olan Doğan Demir'in, partinin kuruluşundan bu yana yürüttüğü Yerel Yönetimler Başkanlığı görevini Gelecek Partisi Yönetim Kurulu üyesi Hasan Hüseyin Bozok sürdürecek.

İzmir Milletvekili AR-GE Başkanı Mustafa Bilici’nin yerine Yönetim Kurulu üyesi Ferhat Esener, Antalya Milletvekili İnsan Hakları Başkanı Serap Yazıcı Özbudun’un yerine Yönetim Kurulu üyesi Bahadır Kurbanoğlu, Bursa Milletvekili Kani Torun’un yerine Genel Başkan Danışmanı Hasan Seymen atandı.