OHAL kapsamındaki kararnameyle kapatılan 15 vakıf üniversitesinin ardından Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK), 10 Ağustos Çarşamba günü resmî sitesinde mağdur öğrencilerle ilgili yaptığı açıklamalarla öğrencilerin tepkisine sebep oldu.

YÖK’ün 10 Ağustos Çarşamba günü resmi sitesinde yaptığı açıklamada, öğrencilerin mağduriyetini en aza indirebilmek için, üniversitesi kapatılan binlerce öğrenciye ‘Özel Öğrenci Statüsü’ hakkı tanıdı.

Ancak, öğrenciler özel öğrenci statüsü istemediklerini, kapatılan üniversitelerinin devlet üniversitesi olmasını talep ederken, yeni bir tartışmaya sebep olacak açıklama da YÖK Türkiye Öğrenci Konseyi Baş Danışmanı Nurullah Geylani’den geldi.

Geylani, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Gediz ve İzmir Üniversitesi’nin Devlet üniversitesi olduğunu iddia etti.

Nurullah Geylani’nin Twitter üzerinden yaptığı açıklama şu şekilde:



YÖK’ÜN RESMİ SİTESİNDE YOK

Nurullah Geylani’nin sosyal medya twitter üzerinden kapatılan 15 vakıf üniversitesinden Gediz ve İzmir Üniversitesinin Devlet üniversitesi olduğu iddiası üzerine, birçok öğrenci Yüksek Öğretim Kurumunun internet sitesine yöneldi.

Ancak, YÖK’ün resmi internet sitesinde 18 Ağustos Perşembe günü yapılan açıklamada böyle bir karara yer verilmedi.

YÖK’ün resmi sitesinde yaptığı son açıklamada, kapatılan vakıf yükseköğretim kurumlarının önlisans ve lisans programlarından mezun olanlar ile halen kayıtlı öğrencilere ilişkin belge ve kayıtların koordinatör üniversiteye aktarılacağı dile getirildi.

Kapatılan 15 vakıf üniversitesinin koordinatör üniversiteleri şu şekilde:



http://www.yok.gov.tr/documents/10279/26994545/kapatilan_vakif_yuksekogretim_kurumlari_ogrenciler_ile_ilgili_usul_ve_esaslar.pdf/

“KAPATILAN ÜNİVERSİTELER DEVLET ÜNİVERSİTESİ OLSUN”

Geylani’nin sosyal medya üzerindeki iddiasına, birçok öğrenci tarafından tepki geldi.

Öğrenciler, böyle bir kararın adil olmadığını dile getirirken, kapatılan tüm üniversitelerin devlet üniversitesine dönüştürülmesinin en sağlıklı karar olduğunu ve böylece yaşanacak mağduriyetin de en az seviyeye indirileceğini belirtti.

Nurullah Geylani’nin sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamadan sonra gözler YÖK’e çevrildi. (Giray Poyraz / Demokrat Haber)