Küçük Armutlu'da Hasan Ferit Gedik için oturma eylemi devam ediyor. Gedik'in yakınları cenazeyi, tören için Gülsuyu'na götürmek istemiş, polis tarafından engellenince de dün akşamdan itibaren oturma eylemi başlatmıştı.

Geceyi Küçük Armutlu girişinde yaktıkları ateşin başında geçiren eylemciler cenazeyi tören için Gülsuyu'na götürmekte kararlı. Halk Cephesi de herkesi destek için Küçük Amutlu'ya çağırmıştı.

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Melda Onur da bugün Twitter hesabından dört CHP'li vekille birlikte Küçük Armutlu'ya doğru yola çıktıklarını yazdı.

Gedik'in yakınlarının amacı cenazeyi, Gedik'in vurularak öldürüldüğü Gülsuyu'na götürerek tören yapmak ardından Gazi Mezarlığı'na defnetmek.

Dünden beri Küçük Armutlu Cemevi'nde bekletilen cenaze için Gedik'in babası İbrahim Gedik de tutuklu bulunduğu Bolu Cezaevi'nden özel izinle getirilmiş ancak polis ablukası sebebiyle oğlunun cenazesini defnedemeden cezaevine geri gönderilmişti.

NE OLMUŞTU?

20 Eylül'de Gülsuyu'nda uyuşturucuya karşı protestoya katılan Gedik 30 Eylül'ün ilk saatlerinde eylemcilere kimliği belirsiz kişiler tarafından ateş açılması sonucu hayatını kaybetmişti. Gedik'in ölümüyle ilgili olarak en önemli delil olan gömleği ise Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kaybolmuştu.(Bianet)